Київський суд просять заборонити "партію Шарія" через використання прізвища без згоди

Позивач Віктор Шарій просить суд зобов'язати Міністерство юстиції звернутися до суду із позовом про заборону "Партії Шарія"

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі щодо заборони діяльності політичної партії «Партія Шарія».

Про це повідомляє прес-служба суду.

«Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Віктора Шарія до Міністерства юстиції України», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожСІЗО у подарунок: активісти придбали "квитки" для Медведчука, Шарія, Бойка та Рабиновича

Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Мін’юсту щодо неприйняття рішення про звернення до суду з адміністративним позовом про заборону діяльності політичної партії «Партія Шарія». Серед інших вимог позову - зобов’язати відповідача звернутись до суду з позовом про заборону вказаної партії.

Позивач зазначив, що він не є членом партії, не працює в ній та не входить до складу керівних органів партії, і вважає, «що використання його прізвища в назві партії не повинно відбуватись без його згоди», сказано у дописі.

Суд ухвалив рішення розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Раніше стало відомо, що у Мін'юсті ініціюють процес заборони діяльності партій ОПЗЖ та Шарія.