Справа МН17: у Путіна відреагували на поставку силовиком ФСБ "Бука" на Донбас у 2014 році

Днями розслідувачі ідентифікували одного з ключових фігурантів справи про збиття малайзійського "Боїнгу" над Донбасом.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував причетність заступника керівника прикордонної служби ФСБ Андрія Бурлака до збиття пасажирського літака рейсу МН17.

Про це у російського політика запитали журналісти Русской службы BBC.

Читайте такожПрезидент Грузії зробила заяву щодо призначення Саакашвілі в український уряд

На запитання, чи може Пєсков прокоментувати інформацію, що один з ключових керівників у роботі силовиків в районі російсько-українського кордону влітку 2014 року, заступник керівника ФСБ Андрій Бурлака, відомий під псевдонімом «Володимир Іванович», став фігурантом розслідування Об’єднаної слідчої групи, той відповів: «Ми не знаємо, про що йде мова».

Водночас слідчі кажуть, що мають інформацію про вплив Росії на адміністративні, фінансові та військові питання «ДНР».

Як повідомляв УНІАН, днями розслідувачі ідентифікували одного з ключових фігурантів справи про збиття малайзійського "Боїнгу" над Донбасом.

Раніше ця людина була відома лише як високопоставлений співробітник ФСБ "Володимир Іванович" - ним виявився генерал-полковник Андрій Бурлака, заступник керівника Прикордонної служби ФСБ.

Стверджується, що саме він авторизував всі поставки бойовикам важкої військової техніки через російсько-український кордон – зокрема і ЗРК "Бук". який Бурлака є начальником оперативного штабу прикордонної служби ФСБ і першим заступником начальника прикордонної служби ФСБ, який, своєю чергою, є першим заступником керівника ФСБ Олександра Бортникова. Наразі Бурлака найбільш високопоставлений з російських держслужбовців, офіційно визнаних фігурантами у справі MH17.