Потрібен "зелений коридор" для доставки гуманітарної допомоги в Херсонську область - ОДА

Херсонська область оточена ворожими військами, ситуація критична.

Протягом 2-3 днів має бути вирішене питання організації "зеленого коридору" для доставки гуманітарної допомоги в Херсонську область.

Про це в Facebook повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація.

Зазначається, що очільник області Геннадій Лагута перебуває на постійному зв'язку з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та оперативним командуванням "Південь".

"В даний час обласна влада докладає всіх можливих зусиль для організації "зеленого" коридору для доставки гуманітарної допомоги в Херсонську область. Протягом 2-3 днів мають розв'язати це питання!",- сказано в повідомленні.

Відзначається, що область оточена ворогом, "ситуація критична, а тому на розв'язання питань забезпечення області продуктами харчування і ліками необхідний час".

Також в ОДА зазначили, що на розв'язання питання про евакуацію населення необхідний час і попередили, що будь - які повідомлення про евакуацію - це фейки та підступні задуми ворога.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Згідно зі свіжими даними, її армія вже вторглася на Чернігівщину.
  • 2 березня, мер Херсона ігор Колихаєв закликав організувати "зелений коридор" для вивезення поранених і вбитих, доставки в місто медикаментів і продуктів харчування. Колихаєв заявив, що місто знаходиться на межі гуманітарної катастрофи.