Названо ймовірну дату позачергового засідання Ради

Качура не уточнив порядок денний такого засідання, зазначивши, що має намір пропонувати включити до нього низку законопроектів.

Позачергове засідання Верховної Ради України може відбутися 26 березня.

Про це в своєму Telegram-каналі написав народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура.

"Попередньо позачергове засідання ВР відбудеться в п'ятницю (26.03). Порядок денний буде пізніше. Але я буду пропонувати також включити питання про тарифи, ФОПи і доступне розмитнення авто", - повідомив Качура.

Читайте такожЗеленський обіцяє за три роки створити в Україні "прозору та ефективну" судову систему

Протести під ОП через Стерненка

  • 20 березня біля будівлі Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася акція на підтримку засудженого громадського активіста Сергія Стерненка з нагоди дня його народження.
  • Протестувальники палили фаєри і кидали шумові гранати. Окрім цього, вони намагалися підпалити табличку "Президент України" на будівлі. Також активісти розбили скло у дверях будівлі і закидали фаєри та димові шашки в середину. Один з фаєрів залетів на балкон будівлі.
  • Вони скандували "Аваков - чорт", "Свободу політв'язням", "Стерненку - волю", "Зеленський, не мовчи!", а також "Справедливість - Стерненку, справедливість - усім!"
  • Після акції поліцейські затримали ветерана АТО Владислава Гранецького-Стафійчука (псевдо Влад Сорда), якого підозрюють у тому, що він розбив скло у дверях будівлі ОПУ. Йому інкримінують вчинення хуліганства із застосуванням вогнепальної або холодної зброї.
  • У фракції "Слуга народу" заявили, що ініціюють проведення позачергового засідання Верховної Ради та ухвалення постанови з оцінками подій під Офісом президента 20 березня.
  • Сьогодні, 22 березня, в парламенті було зареєстровано проект постанови про засудження подій, які сталися 20 березня біля Офісу президента (№5295).