Акція під ОП добігає кінця, людей кличуть під Печерський райвідділок

Наступна акція на підтримку Сергія Стерненка запланована на суботу, 27 лютого.

Організатори акції протесту на підтримку активіста Сергія Стерненка, якого сьогодні засудили до 7 років ув'язнення, закликали присутніх переміститися з-під Офісу Президента на Банковій до Печерського управління поліції.

«Друзі, ми вже знаємо, що були затримані протестувальники, і що вони зараз перебувають у відділку на вулиці Московська, це Печерський райвідділок. І ми пропонуємо зараз абсолютно мирно, спокійно і організовано переміститися туди для того, щоб підтримати людей, які постраждали і зараз теж знаходять в застінках і де вирішується їхня доля. І виказати там свій протест», - наголосив один з організаторів у мегафон.

Читайте такожВирок Стерненку: у Києві протестувальники оголосили про безстрокову акцію протесту

Також він долав, що серед затриманих є ветерани, а також один з "кіборгів".

Разом з тим, як повідомили у поліції, 24 активних учасників акції доставляли до управлінь поліції.

"У них відібрали пояснення і відпустили", - йдеться у повідомленні Поліції Києва

Вирок Стерненку

  • Сьогодні, 23 лютого, Приморський районний суд Одеси призначив Стерненку покарання у вигляді позбавлення волі 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна. Його й іншого обвинувачуваного у справі Руслана Димчука взяли під варту в залі суду і відвезли в СІЗО.
  • Стерненка визнали винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.187 (розбій) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) УКУ, а покарання призначили за статтями 187 і 263, оскільки за ст.146 вже минув строк притягнення до кримінальної відповідальності. Димчука визнали винним за статтями 146 і 187 і призначили аналогічний строк ув'язнення.