Шмигаль розповів про дві головні вимоги до кандидатів на посаду глави НБУ

Кандидатуру глава уряду обіцяє обрати в найближчі дні.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що до потенційних кандидатів на пост голови НБУ є дві вимоги – висока професійність і кришталево чиста репутація. Кандидатуру глава уряду обіцяє обрати найближчими днями.

Наразі президент України Володимир Зеленський проводить консультації з потенційними кандидатами, розповів Денис Шмигаль у проекті "Свобода слова Савіка Шустера".

Читайте такожПерша заступниця голови Нацбанку Рожкова призначена в.о керівника НБУ

"Законодавство України виписано так, що заміна керівника НБУ ніяк не вплине на курс і стабільність валюти. Те, що ми не призначили сьогодні нового керівника, якраз підтверджує, що рішення Якова Смолія було для нас несподіванкою", – наголосив прем'єр.

Він пояснив, що владі потрібно декілька днів на консультації між собою і з кандидатами, аби обрати належну кандидатуру.

"Сьогодні, завтра чи післязавтра – у найближчі дні така кандидатура буде обрана. Усі керівники банків, основні гравці банківського ринку назвали свої пропозиції, а ми створили свій шорт-лист", – розповів Денис Шмигаль.

Як повідомляв раніше УНІАН, 1 липня Яків Смолій подав у відставку з посади голови Національного банку України. Причиною цього рішення він назвав політичний тиск.