Венедіктова прокоментувала кримінальну справу, яку відкрило проти неї НАБУ (відео)

За даними ЦПК, провадження відкрито через незадекларований годинник вартістю понад 10 тис. доларів.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова прокоментувала справу, яку відкрило проти неї Національне антикорупційне бюро України.

Про це йдеться у її зверненні, що оприлюднила прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Розповім про так звану справу щодо "годинника Венедіктової", яку відкрило Національне антикорупційне бюро. Розпочати провадження зобов’язав НАБУ суд за заявою громадянина. Я поважаю правоохоронні органи і в мене немає сумнівів у їхній професійності і доброчесності, яку вони мають проявляти до всіх громадян України. Генеральний прокурор нічим не відрізняється від інших українців. Однак має проявляти найвищий рівень відповідальності. Тому мої дії були і зараз є виключно в межах закону", - запевнила Венедіктова.

За її словами, заявник у справі – особа, яка фігурує у одному з проваджень Офісу генпрокурора. "Саме тому, для уникнення маніпуляцій щодо цього факту, я повідомила НАЗК про потенційний конфлікт інтересів і постановила про відвід від виконання повноважень керівника органу прокуратури та генерального прокурора в цьому провадженні", - зазначила генпрокурор.

Як повідомляється у Twitter Центру протидії корупції, НАБУ відкрило кримінальне провадження проти Венедіктової, яке стосується недекларування майна. "Зокрема, йдеться про годинник вартістю понад 10 тис. доларів, якого немає в декларації. Заяву про злочин написав Сергій Стерненко. Ми також звертались з цього приводу в НАЗК", - йдеться в повідомленні.

Раніше про рішення суду, яким НАБУ зобов'язали відкрити справу проти Венедіктової, повідомив сам Стерненко.