Єрмак розповів, чи увійде Тищенко до ТКГ по Донбасу

Андрій Єрмак також розповів, що його поєднує із Миколою Тищенком.

Нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко не увійде до складу української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу.

Про це заявив голова Офісу президента України Андрій Єрмак в ефірі каналу "Україна 24", коментуючи нещодавню заяву Тищенка про участь в ініціативній групі.

"Таке питання навіть не розглядалося. Скажімо так, є люди, їхній імідж передбачає відразу велику кількість розмов, інформації. Я думаю, до такого роду розмов підштовхнула фотографія Тищенка з Кравчуком під час зустрічі представників ТКГ з групою нардепів", - сказав він.

Єрмак також розповів, що його поєднує із Тищенком і чому той ішов на вибори не в списку "Слуги народу", а по мажоритарному округу.

Читайте також"Коронний кидок": Тищенко розповів, чи домовлятиметься з Путіним щодо Донбасу, та згадав про дзюдо

"Ми з Миколою давно знайомі, я хрестив його першого сина. Але у мене є принцип у життя. І коли я почав працювати в держслужбі, у мене є чіткий принцип, правило - в цьому випадку все особисте... Інтереси держави, суспільства стають на першому місці. Це стосується не тільки друзів, це стосується сім'ї й так далі. Тому, щоб розставити всі крапки над i... Коли мені стало відомо, що Микола хоче балотуватися на парламентських виборах, я йому сказав, що він не може піти в списках. Якщо він хоче, то він повинен як би на чесних виборах... Що він і зробив", - сказав він.

Участь Тищенка в переговорах по Донбасу: що передувало

  • Народний депутат від фракції Слуга народу Микола Тищенко 28 вересня вперше взяв участь у парламентській групі із законодавчих змін щодо Донбасу.
  • Як повідомило видання НВ, на брифінгу в КВЦ Парковий Тищенко нібито заявив, що увійшов до ініціативної групи з перезавантаження Тристоронньої контактної групи.

ТКГ по Донбасу в Мінську

  • 28 липня стало відомо, що екс-президент Леонід Кучма вирішив припинити участь у роботі ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.
  • 30 Липня Зеленський призначив Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі.
  • 18 серпня президент ввів до складу делегації України для участі в контактній групі прем'єр-міністра України в 1990-1992 роках Фокіна.
  • 30 вересня після низки скандальних заяв президент Володимир Зеленський вивів Вітольда Фокіна зі складу делегації України у Тристоронній контактній групі та звільнив його від виконання обов'язків першого заступника голови делегації.