У Дніпрі "Філатова" запустили в космос й вимагали від Зеленського заборонити "Муніципальні варти" (фото)

Жителі Дніпра прийняли резолюцію, в якій вимагають від Зеленського подати до Ради законопроект про ліквідацію "Муніципальних варт" по всій Україні.

28 липня перед сесією міськради Дніпра під будівлю мерії прийшли понад тисячу городян. Люди вимагали ліквідувати КП "Муніципальна варта", яка прославилася на всю Україну побиттям журналістів, підприємців і депутатів. Вимогу людей у сесійній залі підтримали фракції президентської партії  "Слуга народу" та партії "Громадська сила".

Жителі Дніпра проти, щоб їх били за їхні ж гроші, оскільки "Муніципальна варта" фінансується за народні гроші, а обслуговує, на їхню думку, приватні інтереси мера. Про це повідомляє "Репортер Дніпро".

"Беркут", ОЗУ, тітушня, приватна армія Філатова – це найм'якші визначення, які звучали на адресу "Муніципальної варти" з вуст ветеранів АТО і підприємців. Перші нагадали, що керує де-факто цим КП колишній командир Дніпропетровського "Беркуту" Андрій Ткаченко, за яким відкрито безліч кримінальних справ під час подій на Майдані. А підприємці, пишуть ЗМІ, розповіли власні історії, як Філатов з подільниками віджимали у них бізнес, а "Муніципальна варта" била їх серед білого дня.

Учасники акції протесту висловили обурення, що центральна влада, а також генпрокурор і міністр МВС не реагують на антизаконні рішення Філатова і підконтрольних йому органів виконавчої влади. Як наслідок - тотальна корупція, свавілля і неприкритий вандалізм і знищення приватної власності, як це було при демонтажі законно встановлених білбордів, пишуть ЗМІ. "Авторитет Зеленського і всієї центральної влади в Дніпрі для Філатова дорівнює нулю, а місцеві правоохоронці боятися навіть слово сказати поперек, тому що бояться його більше, ніж Києва", - зазначає "Репортер Дніпро".

Але жителі Дніпра налаштовані рішуче. Вони прийняли резолюцію, в якій вимагають від Володимира Зеленського подати до Верховної Ради законопроект про ліквідацію "Муніципальних варт" по всій Україні. Під нею підписалося понад 1 тисяча осіб. Городяни також вимагали від генпрокурора і міністра МВС змусити своїх підлеглих у Дніпрі нарешті почати працювати на благо народу, а не тремтіти перед місцевим "царьком", зазначають журналісти. Вимагали від самого Філатова вибачитися за побиття журналістів 2 липня.

У розпал акції "Філатова" символічно запустили в космос і закликали не повертатися. Сам мер, як пишуть ЗМІ, побоявся вийти до людей і сховався в сесійній залі під охороною "Муніципальної варти". У цей час лідер фракції "Громадська сила" Загід Краснов закликав депутатів внести до порядку денного питання про ліквідацію даного КП. Дії "Муніципальної варти" засудили й депутати фракції президентської партії "Слуга народу", які підтримали ініціативу ліквідувати КП. Однак промерська більшість і сам Філатов навіть не внесли питання до порядку денного, зазначає "Репортер Дніпро".