Заступнику голови Держдуми РФ Бабакову загрожує довічне ув’язнення в Україні - експерт

За матеріалами СБУ була оголошена підозра російському політику Олександру Бабакову.

Заступнику голови Держдуми РФ Олександру Бабакову, якому за матеріалами СБУ оголошено підозру, загрожує довічне ув’язнення. Про це заявив народний депутат 8-го скликання Олександр Черненко, коментуючи дії спецслужби.

За його словами, Бабаков не тільки голосував за "приєднання" українських областей до РФ чи направлення військ "у допомогу республікам "ЛДНР", але й шкодить енергетичній безпеці України.

"Його прізвище згадується серед інших росіян-олігархів, які володіють VS Energy. Це компанія, що має 10% на енергоринку України, а фактично володіє шістьма обленерго. І це в той час, коли Росія бомбить наші енергетичні об’єкти, а українці сидять без світла!", - зазначив Черненко.

Він додав, що нещодавно СБУ проводила обшуки в VS Energy, а тепер оголосили підозру Бабакову.

"Доказів того, що Бабаков "заробив" собі на 110 статтю (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу – вагон. Тож за українськими законами йому загрожує довічне ув’язнення", - наголосив експерт.

Поки ж енергокомпанію Бабакова треба забрати на користь держави, бо це вже питання не економіки, а нашої енергетичної безпеки, вважає експерт. На його переконання, важливий сам факт того, що перелік санкцій і підозр російським чиновникам розширюється: "Відбувається дерусифікація економіки. Бо не можуть росіяни володіти часткою енергоринку, який самі ж і руйнують своїми ракетами".

Нагадаємо, що вчора за матеріалами СБУ була оголошена підозра російському політику Олександру Бабакову, а нещодавно Служба безпеки України провела обшуки у VS Energy для упередження загроз енергетиці. В управлінні компанії перебувають об’єкти енергетичної інфраструктури в Житомирській, Херсонській, Кіровоградській, Чернівецькій, Рівненській областях та Києві.

Вас також можуть зацікавити новини: