Журналісти проаналізували, які наслідки може мати відставка Авакова

Главу МВС «називають найдосвідченішим і впливовим міністром», який працює вже з другим президентом і четвертим прем'єром

Відставка глави МВС України Арсена Авакова несе загрозу правопорядку на вулицях українських міст і може обернуться послабленням позицій президента Володимира Зеленського. Про це йдеться в статті «Незамінний Аваков. Чому глава МВС - головна опора Зеленського», опублікованій виданням Gazeta.ua.

«Замінити цього політичного важковаговика, як висловився про нього прем'єр-міністр, ніким. Крім того, зміна глави МВС різко вдарить саме по президенту, адже в нинішньому положенні Аваков - єдина опора Зеленського. Останні події в країні показують, що чинний міністр не лише впливає на політичну ситуацію в Україні, а й приймає реальні заходи для вирішення проблем, які знаходяться в межах його компетенції. Як це було в ситуації з епідемією коронавірусу, підтопленнями на Заході країни, так і у випадку вибуху в столичній багатоповерхівці», - йдеться в публікації.

Автор зазначає, що главу МВС «називають найдосвідченішим і впливовим міністром», який працює вже з другим президентом і четвертим прем'єром (поспіль).

«Зважаючи на те, що відбувається в Кабмініне сьогодні, складається відчуття, що в уряду дійсно немає чіткого плану, і майже ніхто з них не хоче нести відповідальність за життя людей і за ситуацію в країні. Однак, на противагу «прозасідавшимся» Аваков завжди блискавично реагує на події. І він завжди в епіцентрі проблеми, щоб об'єктивно оцінити наслідки події і особисто проконтролювати хід рятувальних робіт», - підкреслює автор.

У статті також зазначається, що мета потужної інформаційної компанії за відставку глави МВС - дестабілізація ситуації в країні і послаблення позицій представників влади.

«Однак чергову «м'якотілу маріонетку» в уряді не витягне ні президент, ні держава в цілому, тим більше - на чолі МВС. Адже твердість ґрунту під ногами президента забезпечує, по суті, саме це Міністерство під керуванням Авакова. І радикалам і націоналістам зараз здатний протистояти тільки глава МВС, ніж він і займається - один. А недосвідченого новачка, яких за останній рік з таким ентузіазмом набирали в уряд, вони зжеруть в лічені дні. Що далі? Хаос і беззаконня», - підкреслює автор публікації.