Ця пастоподібна приправа чудово поєднується з м'ясними та рибними стравами.
Аджика – це популярна гостра приправа у вигляді пастоподібної маси.
За найпоширенішою версією, аджика з'явилася завдяки пастухам, які навесні йшли в гори, щоб пасти овець. Господарі тварин давали їм з собою суміш солі і перцю для підгодівлі худоби. Сіль викликала у овець спрагу, через що вони швидше набирали вагу. Перець ж додавали в суміш, щоб пастухи не крали сіль, яка в той час була дуже цінним продуктом. Однак вони знайшли вихід з положення, взявшись використовувати суміш як приправу з додаванням прянощів. Так і з'явилася аджика.
Для приготування аджики зазвичай використовують гострий перець, часник, сіль, прянощі та пряні трави. Деякі господині в аджику додають яблучне, томатне або морквяне пюре.
У класичній аджиці не повинно бути помідорів, яблук, моркви та ріпчастої цибулі.
Інгредієнти:
Перець попередньо промиваємо і розкладаємо на рушник, підсушуємо в тіні 3 дні.
Читайте такожрум'яно-соковиті реберця: як приготувати смачну страву в духовці
Перець розрізаємо та очищаємо від насіння і перегородок.
Чистимо часник. Прокручуємо перці разом з часником через м'ясорубку. Змішуємо з коріандром і прокручуємо ще 2 рази.
Змішуємо з сіллю. Готову аджику можна перекласти в маленькі банки.
Крім способу подрібнення на вигляд і смак аджики впливає сорт перцю та склад спецій.
Ця приправа підійде як до святкового столу, так і для обідів/вечерь у будні.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Овочі промити та видалити серцевину, насіння. Перець, помідори, моркву, цибулю, яблука і часник перемолоти.
До суміші додати цукор, сіль і олію. Після цього варимо 1,5 години, не забуваючи періодично перемішувати.
Не чекаючи, поки суміш охолоне, розкладаємо її у банки.