Смачна страва дуже просто готується в домашніх умовах.
Домашні баклажани по-корейськи – пікантна та оригінальна закуска.
Цей овоч вдало поєднується з іншими продуктами. Найчастіше йдеться про сиру моркву, натерту на спеціальній тертці, болгарський перець і ріпчасту цибулю.
Традиційно страву приправляють спеціями й заливають заправкою. Баклажанам по-корейськи дають настоятися, щоб смаки сплелися, а овочі добре промаринувалися.
Для соусу
Баклажани нарізати невеликими смужками довжиною 4-6 см. Викласти на деко, трохи посолити, скропити рослинною олією. Запекти в духовці до готовності при 200°С або можна обсмажити на рослинній олії.
Порізати дрібно петрушку, додати подрібнений часник, посолити, перемішати й дати постояти. Тим часом цибулю нарізати чверть кільцями, перець тонкою соломкою, моркву потерти на тертці.
Для приготування соусу збити виделкою всі складові.
Змішати підготовлені овочі, остиглі баклажани, петрушку з часником та кунжут. Заправити соусом, добре розмішати й дати настоятися не менш як дві години.
Баклажани помити, порізати вздовж тонкими смужками. Посипати 1 столовою ложкою солі. Перемішати й залишити на 30 хвилин.
Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Зелень дрібно нарізати, часник розчавити в часничниці. Моркву натерти на тертці для корейської моркви або на звичайній великій тертці. Перець очистити від насіння, нарізати тонкою соломкою. Помідори нарізати соломкою.
Читайте такожНіжні та соковиті кабачкові оладки: як приготувати смачну страву
Помити холодною водою баклажани, віджати. Розігріти сковороду, налити 2 столові ложки рослинної олії. У гарячу олію викласти баклажани. Обсмажувати їх 7-10 хвилин, помішуючи, на середньому вогні. Викласти в миску, охолодити.
Викласти у миску всі складові. Овочі посипати коріандром, перцем, кунжутом, змішати з медом, часником та зеленню. Усе перемішати, додати оцет і соєвий соус. За бажанням можна ще додати олії. Перемішати й покласти баклажани по-корейськи на добу в холодильник.