Святковий стіл цього року має бути різноманітним.
Багато господинь на свята вважають за краще готувати саме тарталетки - начинка може бути будь-якою, але, звісно, фаворитами були і залишаються морепродукти та риба. Пропонуємо вам кілька вдалих поєднань продуктів, якими можна начинити пісочні кошики.
Такий варіант закуски точно сподобається і гостям, і самій господині, адже на приготування йде максимум 10 хвилин, а смак виходить чудовим.
Інгредієнти:
Тарталетки готуються просто - вам потрібно вимити свіжі огірки і нарізати їх слайсами вздовж за допомогою овочерізки. У вас мають вийти довгі смужки свіжого овоча. Такими ж слайсами обробіть і лосось - раніше ми розповідали, як тонко нарізати рибу, цей лайфхак у цьому випадку стане вам у пригоді.
Наступний крок - викласти в кожну тарталетку по 1 ч. л. вершкового сиру, рівномірно розподілити його по кошику. На дошці розмістити смужку огірка, зверху на неї викласти рибу і згорнути все це рулетиком, який потім акуратно поставити в тарталетку. Зверху частування можна прикрасити кропом.
Дуже смачний варіант холодної закуски, який абсолютно безпечний для фігури - ні креветки, ні закусочна паста не "вдарять" по фігурі.
Інгредієнти:
Сковороду поставити на вогонь, змастити оливковою олією. Викласти часник, розчавити його плоским боком лопатки, обсмажити 2-3 хвилини, потім прибрати. Очищені та вимиті креветки розмістити на сковороді, смажити 2-3 хвилини. У чашу блендера викласти креветки, залишивши 12 штук для прикраси, очищений і нарізаний авокадо, сік лайма, сирний сир.
Подрібнити все і спробувати - за необхідності посолити за смаком. Викласти закусочну пасту в кошики, прикрасити петрушкою і креветкою. Такими виходять ваші святкові тарталетки - начинки в них багато, але гості завжди проситимуть добавки.
Паштет із тунця, який використовується для рецепта, помірно солоний, і це частування перетворюється на легкий перекус, що ідеально підходить для Нового року.
Інгредієнти:
Відкрити банку з тунцем, злити рідину, рибу викласти в миску і розім'яти виделкою. Туди ж додати вершковий сир, часник, пропущений через прес, і подрібнений солоний огірок. Заправити майонезом, посолити, поперчити. Викласти отриманий паштет у кошики, прикрасити і вуаля - тарталетки з червоною ікрою і тунцем готові до подачі.