Готую мариновану цибулю тільки так: виходить хрустка і дуже смачна

Цибулю можна замаринувати за допомогою різних інгредієнтів.

Мариновану цибулю часто беруть для салатів або подають до шашлику, риби. Водночас не кожен може приготувати її смачно. Ми підібрали кілька варіантів, які варто зберегти собі для святкового столу.

Як замаринувати цибулю для салату

Це найпростіший і найуніверсальніший рецепт. Для нього потрібно взяти:

  • одну цибулину;
  • 120 мілілітрів столового оцту (5%);
  • 240 мілілітрів води;
  • столову ложку цукру;
  • півтори чайної ложки солі.

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями або кільцями - на вибір. Змішуємо теплу воду, спеції та оцет. Цибулеві скибочки перекладаємо в банку або миску і заливаємо маринадом.

Накриваємо ємність харчовою плівкою або кришкою. Залишаємо в холодильнику на один день і можна використовувати.

Також корисно знати, як смачно замаринувати цибулю, коли в запасі лічені хвилини.

Маринована цибуля за 5 хвилин

Це дуже швидкий та ефективний спосіб приготування. Для нього беремо:

  • одну салатну (фіолетову) цибулю;
  • одну ріпчасту цибулю;
  • дві столові ложки ароматної рослинної олії;
  • дві столові ложки яблучного оцту;
  • 30 грамів кропу і петрушки;
  • столову ложку цукру;
  • третину чайної ложки солі.

Цибулю нарізаємо тонкими кільцями та розділяємо їх у мисці. Посипаємо сіллю і цукром, вливаємо оцет і перемішуємо виделкою. Залишаємо маринуватися на п'ять хвилин. Нарізаємо дрібно зелень і всипаємо до цибулі. Поливаємо олією і знову перемішуємо. У результаті отримуємо шалену мариновану цибулю.

Маринована цибуля - рецепт із гострим перцем

За цим методом цибуля вийде пікантною і дуже незвичайною. Його варто спробувати, якщо хочеться експериментів. Для приготування треба взяти:

  • дві цибулини;
  • шість зубців часнику;
  • два-три гострих перці;
  • гілочку кінзи чи петрушки;
  • 350 мілілітрів води;
  • 700 мілілітрів столового оцту (5%);
  • 200 грамів цукру.

Перець нарізаємо кільцями, а часник і цибулю - середніми шматочками. Зелень потрібно крупно нарубати.

У сотейник наливаємо воду, оцет і всипаємо цукор. Кип'ятимо до його розчинення. Знімаємо з вогню, охолоджуємо і всипаємо часник.

Цибулю, перець і зелень кладемо в банку або глибоку миску та перемішуємо. Заливаємо маринадом і прибираємо в холодильник. Маринована цибуля для салату за цим рецептом буде готова через 4-5 годин.

Як замаринувати цибулю до шашлику

За допомогою цього рецепта можна підготувати ароматну та хрустку закуску до м'яса. Для приготування беремо:

  • дві цибулини;
  • чотири столові ложки оцту (9%);
  • столову ложку солі;
  • столову ложку цукру;
  • склянку кип'яченої води;
  • кріп.

Змішуємо воду з цукром, сіллю та оцтом. Цибулю нарізаємо півкільцями, а зелень - дрібно рубаємо. Переміщаємо все в миску й обережно перемішуємо.

Далі потрібно накрити кришкою або плівкою і поміщаємо на полицю в холодильнику. Маринована цибуля до шашлику буде готова хвилин через 20-25.

Вас також можуть зацікавити новини: