Цибулю можна замаринувати за допомогою різних інгредієнтів.
Мариновану цибулю часто беруть для салатів або подають до шашлику, риби. Водночас не кожен може приготувати її смачно. Ми підібрали кілька варіантів, які варто зберегти собі для святкового столу.
Це найпростіший і найуніверсальніший рецепт. Для нього потрібно взяти:
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями або кільцями - на вибір. Змішуємо теплу воду, спеції та оцет. Цибулеві скибочки перекладаємо в банку або миску і заливаємо маринадом.
Накриваємо ємність харчовою плівкою або кришкою. Залишаємо в холодильнику на один день і можна використовувати.
Також корисно знати, як смачно замаринувати цибулю, коли в запасі лічені хвилини.
Це дуже швидкий та ефективний спосіб приготування. Для нього беремо:
Цибулю нарізаємо тонкими кільцями та розділяємо їх у мисці. Посипаємо сіллю і цукром, вливаємо оцет і перемішуємо виделкою. Залишаємо маринуватися на п'ять хвилин. Нарізаємо дрібно зелень і всипаємо до цибулі. Поливаємо олією і знову перемішуємо. У результаті отримуємо шалену мариновану цибулю.
За цим методом цибуля вийде пікантною і дуже незвичайною. Його варто спробувати, якщо хочеться експериментів. Для приготування треба взяти:
Перець нарізаємо кільцями, а часник і цибулю - середніми шматочками. Зелень потрібно крупно нарубати.
У сотейник наливаємо воду, оцет і всипаємо цукор. Кип'ятимо до його розчинення. Знімаємо з вогню, охолоджуємо і всипаємо часник.
Цибулю, перець і зелень кладемо в банку або глибоку миску та перемішуємо. Заливаємо маринадом і прибираємо в холодильник. Маринована цибуля для салату за цим рецептом буде готова через 4-5 годин.
За допомогою цього рецепта можна підготувати ароматну та хрустку закуску до м'яса. Для приготування беремо:
Змішуємо воду з цукром, сіллю та оцтом. Цибулю нарізаємо півкільцями, а зелень - дрібно рубаємо. Переміщаємо все в миску й обережно перемішуємо.
Далі потрібно накрити кришкою або плівкою і поміщаємо на полицю в холодильнику. Маринована цибуля до шашлику буде готова хвилин через 20-25.