Фаршировані гриби можуть бути закускою на святковому столі або повноцінною повсякденною стравою.
На новорічному або іншому святковому столі часто можна побачити закуску з ароматних грибів з начинкою. Для цієї страви вибирають гриби з широкими і цілими капелюшками і начиняють їх на смак м'ясом, сиром або овочами. Подають фаршировані гриби зазвичай в гарячому вигляді.
Ця низькокалорійна страва добре засвоюється і швидко насичує. Поєднання грибного аромату і смачної начинки робить його дуже популярною святковою закускою.
Гриби промити, видалити ніжку, викласти на змащений маслом пергамент. Курку варити 20 хвилин. На початку варіння додати лавровий лист в бульйон.
Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і підсмажити до золотистого кольору на слабкому вогні. Філе витягнути з води і остудити, нарізати маленькими шматочками, змішати з цибулею. Додати до суміші сметану, сіль, перець, смажити приблизно 5 хвилин на сковорідці.
Начинку викласти в капелюшки грибів. Зверху посипати тертим сиром. Випікати 25 хвилин при температурі 150 градусів.
Бекон обсмажити на сковороді до хрусткого стану. Підсмажити хлібні крихти, остудити і перемішати з пармезаном. Дрібно нарізати бекон і шинку, подрібнити петрушку. Гриби помити, видалити ніжки.
У сковороді обсмажити гриби на оливковій олії з двох сторін з часником, перекласти на деко. У мисці змішати бекон, шинку, пармезан і петрушку, посолити і поперчити. Наповнити грибні капелюшки начинкою, посипати зверху хлібними крихтами. Запікати в духовці 7 хвилин при 200 °С.
Сирі гриби промити, видалити ніжки. Всі овочі і зелень дрібно нарізати. Заправити овочі часником і соєвим соусом. Гриби злегка обсмажити на сковорідці і наповнити шапочки овочами. Потім знову посмажити на сковорідці приблизно 10 хвилин.
Читайте також інші рецепти: