Смачний і ніжний грибний паштет виходить з опеньків.
Грибний паштет з опеньків готується досить швидко і просто. З ним виходять чудові бутерброди, а ще його можна використовувати як начинку для вареників або пиріжків - соло або з картоплею.
Інгредієнти:
* Зі смальцем паштет виходить смачнішим.
Як приготувати грибний паштет на зиму
Гриби пропустіть через м'ясорубку або пробийте блендером. Налийте в посуд із товстим дном олію або покладіть смалець, перекладіть гриби і тушкуйте їх протягом 30 хвилин.
Подрібніть цибулю й обсмажте до золотистості на олії. Додайте до грибів і тушкуйте, поки вона не стане м'якою. На цьому етапі можна додати також 50 мл оцту - якщо сумніваєтеся, що паштет без нього не зберігатиметься.
Банки та кришки простерилізуйте. Розкладіть паштет по банках, прикрийте кришками і поставте в холодну духовку. Включіть на 180°С і потримайте 15 хвилин, вимкніть і дайте банкам постояти ще 15 хвилин. Дістаньте банки з паштетом і закатайте.
Раніше ми розповідали, як робиться червона квашена капуста на зиму.