Капуста, квашена в розсолі на власному соку, виходить насиченою на смак і з приємною хрустинкою.
Квашена капуста в банці - простий спосіб приготувати смачну і корисну закуску без особливого клопоту. Перевіреним рецептом поділилася українка, який вона отримала від своїх мами та бабусі. Лише година часу - і у вас на столі бутильок капусти.
Раніше ми також розповідали, як приготувати квашені огірки як у бочці - простий рецепт.
У холодну пору року як справжня знахідка квашена капуста - рецепт швидкого приготування закуски показала у своєму відео українська господиня Світлана.
Вам знадобляться (на банку 3 літри):
Нашаткувати капусту та моркву, перемішати й посолити. Додати лавровий лист і запашний перець. Викласти в банку, утрамбовуючи в міру наповнення. Жодного розсолу не потрібно - у процесі приготування з капусти виділятиметься сік, у ньому вона й кваситиметься.
Залишити в теплому місці на 2-3 дні. Щодня потрібно протикати зверху капусту (наприклад, ножем), щоб випустити гази.