Домашня квашена капуста: рецепт на 3 л банку всього за 45 гривень (відео)

Капуста, квашена в розсолі на власному соку, виходить насиченою на смак і з приємною хрустинкою.

Квашена капуста в банці - простий спосіб приготувати смачну і корисну закуску без особливого клопоту. Перевіреним рецептом поділилася українка, який вона отримала від своїх мами та бабусі. Лише година часу - і у вас на столі бутильок капусти.

Раніше ми також розповідали, як приготувати квашені огірки як у бочці - простий рецепт.

Капуста квашена - рецепт на 3-літрову банку

У холодну пору року як справжня знахідка квашена капуста - рецепт швидкого приготування закуски показала у своєму відео українська господиня Світлана.

Вам знадобляться (на банку 3 літри):

  • 3 кг капусти;
  • 1 кг моркви;
  • сіль - за смаком (має бути солоним на смак);
  • 5-6 штук лаврового листа;
  • 5-6 штук запашного перцю (горошком).

Нашаткувати капусту та моркву, перемішати й посолити. Додати лавровий лист і запашний перець. Викласти в банку, утрамбовуючи в міру наповнення. Жодного розсолу не потрібно - у процесі приготування з капусти виділятиметься сік, у ньому вона й кваситиметься.

Залишити в теплому місці на 2-3 дні. Щодня потрібно протикати зверху капусту (наприклад, ножем), щоб випустити гази.

Вас також можуть зацікавити новини: