Кляр для кабачків можна приготувати різними способами.
Кабачки в клярі на сковорідці - це дуже популярна літня страва, яку готують ледь не в кожному домі в сезон овочів. При цьому різні господині готують її по-своєму.
Ми підібрали три різні рецепти, які варто спробувати, поки ще є кабачки.
Цей варіант можна вважати базовим, адже він найпростіший. Щоб приготувати смажені кабачки в клярі, беремо:
Якщо кабачки зовсім молоді й у них тонка шкірка, їх можна не чистити. Нарізаємо їх на кружальця і посипаємо половиною солі.
Яйця збиваємо із сіллю, яка залишилася. Просіюємо в окрему ємність борошно. Олію наливаємо на сковорідку та нагріваємо на середньому вогні. Обвалюємо кабачки в борошні, занурюємо у збите яйце і відправляємо на сковорідку. Смажимо з кожного боку приблизно по три хвилини. Готуємо так усі кабачки.
Кабачки - смажені в клярі за цим рецептом - дуже смачні та незвичайні. Додаючи різні прянощі, можна щоразу отримувати різний результат. Для приготування потрібні:
Кабачки миємо та нарізаємо на кружечки завширшки близько сантиметра. Посипаємо їх сіллю і залишаємо хвилин на 15. Це потрібно, щоб пішла зайва волога. Потім їх варто просушити паперовим рушником.
У мисці для кляру збиваємо яйця і поступово вмішуємо борошно, сіль і приправи. Свіжу зелень туди всипати не варто.
Олію нагріваємо на сковороді. Слайси кабачків занурюємо в кляр і перекладаємо на сковорідку. Обсмажуємо з двох боків до золотистості. Після перевертання накриваємо кришкою, щоб усе точно приготувалося.
Далі дістаємо їх на паперові рушники. Готуємо з майонезу, часнику та зелені соус. Подаємо кабачки з ним ще теплими.
Цей рецепт ідеально підійде для любителів сиру. Для приготування смачної закуски беремо:
Кабачки нарізаємо тонко - до 0,5 сантиметра. Посипаємо їх сіллю і даємо стекти зайвій волозі.
У мисці збиваємо яйця із сіллю. Потім вмішуємо туди сметану і приблизно половину борошна (60-70 грамів). Додаємо натертий сир і перемішуємо.
Решту борошна пересипаємо в тарілку. Слайси кабачка обвалюємо в борошні, а потім вмочуємо в кляр. Обсмажуємо на олії до золотистості.
На готові кабачки в клярі можна за бажанням видавити трохи часнику через прес.