Розповідаємо, як приготувати хачапурі на сніданок для всієї родини.
На сніданок варто приготувати ліниві хачапурі з кисломолочним сиром і сиром на сковороді. Цей варіант дасть змогу швидко підкріпитися зранку і при цьому урізноманітнити свій раціон.
Страва дуже проста, а тому добре підійде навіть для зайнятих людей. Щоб приготувати ліниві хачапурі з кисломолочним сиром, потрібно взяти:
Яйце злегка збиваємо виделкою. Додаємо туди кефір, кисломолочний сир, сіль, натертий сир, просіяне борошно і розпушувач. Добре перемішуємо до однорідності. Всипаємо нарубану зелень і знову перемішуємо.
Сковороду нагріваємо і виливаємо в неї тісто, лопаткою розрівнюємо. Готуємо під кришкою з двох боків.
Другий рецепт добре підійде, якщо не любите смак кефіру. Для приготування хачапурі беремо:
Жирність кисломолочного сиру та молока вплине на кінцеву калорійність страви. Яйце збиваємо разом із молоком у мисці. Додаємо кисломолочний сир, борошно, спеції та перемішуємо. Останнім вмішуємо натертий сир.
Консистенція тіста має бути в'язкою, як якби ви готували оладки. Якщо воно надто рідке, то потрібно підсипати борошно.
Розігріваємо сковорідку та змащуємо її олією. Виливаємо тісто і готуємо на тихому вогні під кришкою. У коржа має утворитися хрустка скоринка.
Ліниві хачапурі на сковорідці з кисломолочним сиром і сиром - готові