Будь-яка господиня зможе приготувати таке частування.
Мариновану капусту можна робити і влітку, і взимку - овоч продається в магазинах практично цілий рік, лише ціна на нього відрізняється залежно від сезону. Проте, якщо ви хочете, щоб хрустка маринована цвітна капуста була на вашому столі - швидше записуйте найвдаліші рецепти.
Пікантна закуска, яка точно сподобається всім українцям - готується дуже просто, а задоволення отримаєте колосальне.
Інгредієнти:
Свіжу цвітну капусту потрібно розібрати на суцвіття, промити під проточною водою. Моркву почистити, натерти на тертці або нарізати тонкою соломкою, так само точно вчинити з перцем. Подрібнити часник, а петрушку нашаткувати. У невеликій каструлі закип'ятити півтора літра води, опустити туди капусту, дочекатися, доки рідина знову закипить, і проварити її 5 хвилин, потім відкинути на сито й остудити.
В окремій мисці зробити маринад, змішати літр холодної перевареної води, олію, оцет, сіль, цукор, перець, часник, ретельно перемішати до розчинення. У пластикову миску викласти остиглу капусту, моркву, перець і петрушку, залити маринадом, перемішати. Миску накрити харчовою плівкою і поставити ємність у холодильник на ніч, щоб овочі замаринувалися. До ранку у вас буде готова маринована цвітна капуста - рецепт, як бачите, елементарний, але закуска виходить дуже смачною.
Ще один вдалий метод приготування овоча - він виходить більш гострим, ніж у першому рецепті, але теж є дуже доречним.
Інгредієнти:
Починати потрібно так само, як і в рецепті вище - розібрати капусту на суцвіття, промити її, відварити в окропі, потім відкинути на сито й остудити. В окрему маленьку каструлю вилити 4-5 ст. л. капустяного відвару, 2 ч. л. солі, цукор, сік лимона й олію. Поставити на вогонь і варити, поки цукор і сіль не розчиняться. Моркву почистити, помити, натерти на тертці, з'єднати в мисці з капустою і подрібненою петрушкою.
Туди ж додати часник, пропущений через прес, мелений коріандр і червоний перець. Овочі залити маринадом, перемішати, поставити в холодильник на 1 годину. Маринована цвітна капуста по-корейськи добре просочиться, якщо за цей час її кілька разів перемішати.