Якщо додати секретний інгредієнт, закуска вийде дуже смачною.
Влітку, у сезон кабачків, усі українські господині намагаються готувати страви з цим овочем. Можна запікати кабачки в духовці, робити оладки з кабачків, а також варити, тушкувати і запікати сезонний овоч яким завгодно чином. Навіть намазка з кабачків стане чудовою закускою, якщо знати, як її готувати.
Така закуска готується всього за 20 хвилин, зате ви отримуєте ніжну і смачну страву, яку їстимуть навіть ті, хто ставиться до зеленого овоча вельми скептично.
Інгредієнти:
Моркву потрібно помити, натерти на тертці. Кабачок помити й почистити, так само вчинити з цибулею. Обидва овочі нарізати дрібним кубиком. На розігріту сковороду, змащену олією, викласти цибулю, обсмажувати до золотистого відтінку. Коли він з'явиться, викласти моркву, готувати 2 хвилини, потім кабачок, і смажити всі овочі разом 10 хвилин, попередньо посоливши і поперчивши їх. У чашу блендера викласти сир і дрібно нарізану зелень. Додати остиглі овочі, перебити блендером, намазати закуску на хліб і подати до столу.
Наявність грибів додають пікантності та вишуканості - кремовий паштет виходить ароматним і дуже ситним.
Інгредієнти:
Кабачки вимити, почистити, натерти на тертці та скласти в миску. Залишити на півгодини, щоб овоч дав сік. У цей час почистити моркву та цибулю, помаранчевий овоч натерти на тертці, а ріпчасту цибулю дрібно нарізати. Викласти обидва інгредієнти на сковороду, змащену олією, обсмажити до золотистого кольору. Дрібно нарізані гриби додати до овочів і тушкувати, випаровуючи рідину, а потім просто смажимо до золотистого відтінку, посипавши сіллю, перцем і улюбленими травами.
Із кабачків відтиснути сік, відправити зелений овоч на сковорідку до решти продуктів. Якщо бачите, що олії недостатньо, можна підлити ще й продовжити готувати овочі 10-15 хвилин. У ще теплу масу додати подрібнений кріп і зубчики часнику, пропущені через прес.
У чашу блендера викласти плавлені сирки, нарізані кубиками, і остиглі овочі зі сковороди. Перебити блендером до однорідної маси, намазати на хліб і подати до столу.