Брускета готується з обсмаженого хліба і улюбленої начинки.
Брускета - це надзвичайно смачний і ніжний італійський бутерброд. Він готується з батона чіабата або будь-якого багета. Хліб обсмажувати на грилі або сковороді без масла, натирають часником і додають начинку за смаком. Приготування брускета займає мінімум часу і зусиль. Це дуже симпатична і легка закуска, яка розганяє апетит перед основним прийомом їжі. Їсти брускету потрібно відразу після приготування, інакше хліб розмокне.
Хліб нарізати під кутом і підсмажити до рум'яності на сухій сковороді або запекти в духовці при 200 градусах. Помідори ошпарити окропом і зняти шкірку. Помідори нарізати кубиком. Часник очистити і натерти обсмажений хліб. Потім кожну скибочку з одного боку змастити оливковою олією. Частину базиліку порвати руками.
Базилік змішати з нарізаним помідором. Посолити, поперчити за смаком. Додати кілька крапель оливкової олії. Моцарелу нарізати кубиками, як помідор. Моцарелу викласти на скибочки хліба, на неї покласти помідор з базиліком. Прикрасити брускету цілим листям базиліка.
Читайте такожСмачні картопляні галушки: як приготувати апетитне блюдо
Зелень дрібно нарізати, додати до вершкового сиру. Посолити і поперчити, додати трохи оливкової олії і лимонного соку. Перемішати. Брускети змастити сирною масою. Зверху викласти лосося з огірком. Прикрасити зеленню.
На розігріту сковороду гриль налити оливкову олію і обсмажити яловичину до бажаного ступеня готовності. Остудити м'ясо і нарізати тонкими скибочками. Хліб підсмажити на сухій сковороді до золотистості. Скропити кожну скибочку оливковою олією. Змастити хліб соусом песто, зверху викласти дрібно нарізані в'ялені томати, м'ясо і рукколу. Посолити, поперчити за смаком і подавати.
Гриби нарізати пластинами, цибулю і часник дрібно порубати. На гарячій сковороді з маслом обсмажити гриби, цибулю, часник до рум'яності. Посолити і поперчити. У мисці змішати грецький йогурт, чебрець, гриби з овочами. Хліб обсмажити на сухій сковороді і зліг скропити оливковою олією. Начинку викласти на хліб.
Читайте також інші рецепти: