Розповідаємо, як приготувати сосиски, сир сулугуні, кебаб або просто фарш у лаваші.
Лаваш - це універсальний продукт, з якого можна приготувати багато солодких і солоних страв. М'який і тонкий лист тіста добре поєднується з будь-якими начинками, що робить його незамінним інгредієнтом для швидких закусок.
Такі страви дуже виручають, адже їх можна зробити за лічені хвилини, а результат перевершить усі очікування.
Ми підібрали різні варіанти, як приготувати сосиски, сир сулугуні, кебаб або просто фарш у лаваші.
Це дуже проста, але ситна страва, яка точно здивує гостей і домочадців. Для приготування закуски потрібно взяти:
Сосиски попередньо обсмажуємо до золотистої скоринки, а салат та овочі миємо. Огірки нарізаємо тонкою соломкою. З томату прибираємо насіння, а його м'якоть нарізаємо соломкою.
Від краю лаваша відступаємо на сантиметр і змащуємо майонезом. Викладаємо частину моркви (щоб вистачило на всі лаваші), дві сосиски, огірки з помідорами і поливаємо кетчупом. Накриваємо листям салату і загортаємо хот-дог - краї підвертаємо всередину і скручуємо рулет.
Обсмажуємо хот дог у лаваші на сковороді або грилі до утворення золотистої скоринки.
Ця ситна страва може бути не тільки закускою, а й ледачим обідом для всієї родини. Для її приготування беремо:
Цибулину дрібно-дрібно нарізаємо. Додаємо її, спеції та воду до фаршу, добре вимішуємо. Яйце збиваємо до однорідності. Змащуємо ним кромку лаваша по колу. У центр лаваша викладаємо столову ложку начинки і рівномірно розподіляємо на одній половині кола.
Складаємо лаваш навпіл, накриваючи начинку. Яйце допоможе добре зліпити краї, їх потрібно придавити, щоб не розкривалися. Нагріваємо сковорідку з олією і смажимо чебуреки в лаваші на повільному вогні з двох боків.
Цю сирну закуску можна робити навіть на сніданок. Для приготування беремо:
Найсмачніше готувати сулугуні в лаваші на мангалі, але для цих цілей підійде також електрогриль або звичайна сковорода.
Натираємо сир, нарізаємо помідори часточками та ріжемо зелень. Змащуємо лаваш з одного боку олією або соусом на вибір. Ділимо між лавашами сир і помідори. Посипаємо зеленню.
Скручуємо лаваш у рулет. На грилі або великій пательні закуску можна готувати цілком. Якщо сковорода невелика, то його потрібно розрізати навпіл. На розігріту поверхню поміщаємо пергамент із лавашними рулетами. Готуємо до рум'яності.
Це дуже смачна, ароматна страва, яка варта витрачених зусиль. Для приготування треба взяти:
Дві цибулі нарізаємо дуже тонкими півкільцями. Розділяємо їх, поміщаємо в піалу, посипаємо цукром і поливаємо оцтом. Залишаємо маринуватися.
Зі свинини робимо фарш. Цибулину, часник і кілька гілочок зелені, що залишилися, перебиваємо в блендері та додаємо в м'ясо разом зі спеціями. Маса має бути ароматною та пряною.
Фарш добре перемішуємо. Якщо буде занадто щільним, можна влити дві-три столові ложки холодної води.
В ідеалі фаршу потрібно трохи настоятися, але можна пропустити цей крок. Формуємо кебаби довжиною близько 10 сантиметрів і діаметром близько трьох. Ліпити простіше змочуючи руки холодною водою.
На будь-якому грилі або сковороді з ребристим дном обсмажуємо кебаби з усіх боків до готовності.
У цей час нарізаємо зелень і промиваємо мариновану цибулю від надлишків оцту. Віджимаємо її, злегка підсолюємо і змішуємо із зеленню.
Тепер готуємо сам кебаб у лаваші. Листи треба розрізати на частини, розміром у дві долоні. На лаваші викладаємо по столовій ложці цибулі із зеленню, кебаб і загортаємо.
Подавати можна одразу або залишивши полежати, щоб лаваш просочився соковитим соком і ароматом м'яса.