Розповідаємо, що можна приготувати під шашлик і як зробити смачну закуску "з нічого".
Як тільки на вулиці стабілізується тепла погода, українці відразу відкривають сезон шашликів. Не важливо, де - біля річки, в лісі або прямо біля будинку, головне - приготувати страви, які прикрасять маленький святковий стіл. УНІАН підкаже, які холодні закуски можна приготувати до шашлику, щоб на природі було не тільки душевно приємно, але і смачно.
Раніше ми пропонували кращий рецепт шашлику і говорили про те, з якої частини м'яса його потрібно робити.
Рекомендуємо вам приготувати гострий салат з кунжутом - він ідеально доповнить смак м'яса і урізноманітнить ваше меню.
Інгредієнт:
Огірки вимити, нарізати соломкою, так само вчинити з перцем. Моркву очистити, натерти на тертці, часник пропустити через прес, а перець чилі подрібнити. Зелену цибулю вимити, нарізати шматочками, кріп дрібно нашаткувати.
Кунжут обсмажити на сковороді 1-2 хвилини, змішати всі інгредієнти в мисці. Полити заправкою (соєвий соус, яблучний оцет, цукор, соняшникова олія, сіль і чорний мелений перець), залишити на 1-2 години в холодильнику, щоб салат просочився маринадом, а потім подавати до столу.
Одна з кращих швидкий закусок, яку можна приготувати за 10 хвилин, а насолоджуватися нею вічність.
Інгредієнт:
Зелень вимити, нашаткувати і перемішати між собою. На крупній тертці натерти сир, розстелити лаваш. Змастити його майонезом, зверху посипати сиром і зеленню. Скрутити лаваш в рулет, нарізати на 6-8 частин і брати з собою на природу для запікання в грилі.
Такий варіант частування сподобається любителям пікантних смаків - закуска робиться швидко і просто, але залишає після себе тільки приємні враження.
Інгредієнт:
Твердий сир натерти на тертці, так само вчинити з часником. Викласти обидва продукти в миску, полити майонезом і перемішати. За бажанням, додатково інгредієнти можна посолити. Помідори вимити, зробити надрізи і нафарширувати їх закускою. Вуаля - оригінальне і просте блюдо до шашлику готове.