Його можна подавати як окрему закуску або намазувати на грінки та хліб.
Форшмак є частиною традиційної єврейської кухні. Страву готують із риби, яйця, цибулини і приправляють спеціями. Найчастіше його подають як закуску або намазку на хліб. Залежно від регіону виникають свої особливості приготування. Розглянемо, як приготувати форшмак у наших реаліях.
Варто зазначити, що нагадує приготований цим способом форшмак рецепт класичний, оскільки в ньому немає жодних специфічних продуктів і добавок. Для приготування візьміть:
Оселедець очищаємо від кісток. Для цього простіше використовувати рибні щипці та піалу з холодною водою, в яку зручно опускати кісточки.
Цибулю, яблуко та варені яйця чистимо. Далі додаємо всі ці інгредієнти в блендер і перебиваємо до однорідності. За бажанням можна використовувати м'ясорубку із ситом середньої фракції.
У готову суміш додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
Тепер можна приготувати складніший і незвичніший форшмак - рецепт потребуватиме дещо більше часу та зусиль, але продукти все також доступні та недорогі. Для нього знадобляться:
Заздалегідь дістаньте масло з холодильника. Цибулю дрібно-дрібно нарізаємо і заливаємо окропом. У цей час відварюємо яйця, а хліб замочуємо в молоці. Зливаємо воду з цибулі та відкладаємо її вбік.
Очищаємо яйця та яблука. Якщо потрібно - готуємо оселедець, у ньому не має бути кісточок.
Рибу та всі інгредієнти, крім масла, перебиваємо в блендері до однорідної пасти. Потім лопаткою вмішуємо його в отриману суміш. Пробуємо і приправляємо спеціями.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати іншу відому страву - домашній торт Три склянки.