Розповідаємо, що можна приготувати на сніданок, а що - добре підійде для перегляду фільму.
Ймовірно, у кожного хоча б раз підсихав лаваш. Після цього лист уже не вийде нормально скрутити в рулет, проте не варто його викидати.
Сьогодні розглянемо різні закуски з лаваша.
Смажений лаваш без начинки - це дуже смачна хрустка закуска, якою можна похрумтіти під час фільму або подавати до різних страв. Щоб приготувати її, беремо:
Лаваш ріжемо або ламаємо на шматочки. Вони не мають бути надто дрібними - їх будемо поштучно обсмажувати.
Для кляру збиваємо яйце з молоком і спеціями. Шматочки лаваша вмочуємо в кляр і обсмажуємо по кілька хвилин з кожного боку. Дістаємо їх на тарілку з паперовим рушником. Це потрібно, щоб прибрати зайву олію.
Хорошим варіантом, що приготувати з лаваша, є ледачий пиріг. Він може бути ситним сніданком або закускою. Для приготування беремо:
Лаваш ламаємо на невеликі шматочки. Сир натираємо, а шинку ріжемо на кубики. Змішуємо всі інгредієнти разом. Викладаємо на сковорідку й утрамбовуємо. Готуємо, накривши кришкою, на повільному вогні близько 10 хвилин.
Накриваємо тарілкою, перевертаємо й акуратно повертаємо назад на сковорідку, щоб приготувати інший бік.
Це проста і смачна закуска. Щоб приготувати лаваш із сиром смажений у яйці, беремо:
Лаваш ламаємо на шматочки. Обсмажуємо його на сковорідці з олією до золотистості, перевертаємо, а потім зверху розбиваємо яйця. Посипаємо натертим сиром, приправляємо спеціями.
Готуємо під кришкою на малому вогні близько п'яти хвилин. Орієнтуємося за готовністю яєць. Перекладаємо на тарілку і прикрашаємо свіжою зеленню.