Закуски з готового листкового тіста готуються буквально за 10 хвилин, не враховуючи час на запікання.
Листкове тісто - смачна і дуже проста в роботі основа для святкових закусок. З цього виду тіста можна готувати багато видів випічки - як солодкої, так і солоної. Найпростіше працювати з готовим листковим тістом. Після покупки покладіть його на ніч у холодильник або на кухонний стіл, щоб тісто розтануло. Після цього можна приступати до готування.
Цибулю і моркву почистити. Цибулю дрібно порубати, а моркву натерти на тертці. М'ясо нарізати дрібними кубиками. На сковороді з гарячою олією обсмажити до золотистого кольору моркву і цибулю. Потім додати курку і смажити ще 5-7 хвилин. Натерти сир на крупній тертці.
Листкове тісто нарізати прямокутниками і сформувати високі бортики. Викласти слойки на деко з пергаментом. Проткнути дно виделкою в декількох місцях. Начинку з курки, цибулі та моркви посолити і поперчити, змішати зі сметаною. Розкласти начинку по слойках і посипати сиром. Змастити верх і боки слойок збитим яйцем.
Запікати 15 хвилин при 200°. Щоб низ випічки не підгорів, деко варто поставити високо.
Щоб слойки були смачнішими, рекомендуємо взяти кілька різних видів сиру, наприклад, моцарелу і сулугуні. Яйця розділити на білки і жовтки. Сир натерти на крупній тертці і змішати з жовтками. Білок збити виделкою.
Листкове тісто розкачати на два довгих пласта. Один посипати сиром з жовтками і накрити зверху другим пластом. Ще трохи розкачати тісто і нарізати тонкими довгими смужками. Закрутити смужки в спіраль. Змастити збитим яйцем і посипати кунжутом. Випікайте палички 10 хвилин при 200°.
Змішати сир з фетою, сметаною, яйцем і рубаною зеленню. Замість зелені можна використовувати базилік, щавель або шпинат. Тонко розкачати листкове тісто і змастити начинкою. Загорнути в рулет і нарізати його тонкими кружечками. Викласти кружечки на деко з пергаментом і запікати 30 хвилин при 180°.
Листкове тісто злегка розкачати і розрізати на 8 однакових частин. Груші розрізати на половинки і вирізати серцевини, а замість них вставити волоські горіхи. Викласти груші зрізом вниз на тісто і злегка втиснути в тісто пальцями. Із зовнішнього боку зробити на грушах 3 паралелльних надрізу. Запікати слойки 20 хвилин при 180°. Готову страву посипати цукровою пудрою і корицею.
Тісто злегка розкачати. Сир змішати зі сметаною і ванільним цукром. Тісто нарізати на прямокутники. Викласти на змащене олєю деко. По центру слойок викласти сир, а на нього - часточки персиків. Змастити слойки збитим яйцем і посипати корицею. Випікати 15 хвилин при 180°.