Пончики за цим рецептом виходять такими смачними, що навіть не встигають охолонути.
Ароматні домашні пончики виходять настільки смачними, що навіть на дієті неможливо втриматися. Тісто готується дуже просто і виходить з першого разу. Готові вироби можна покрити глазур'ю або начинити джемом - усе обмежується лише вашою фантазією.
Ми назвали два способи приготувати пончики - рецепт із дріжджами та з сиром. Кожен із них смачний по-своєму. Але обидва різновиди дуже просто готуються.
Дріжджове тісто на пампухи м'яке та податливе, з нього дуже зручно ліпити "бублики". Воно швидко замішується і не липне до рук. Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 20 штук.
Інгредієнти:
Молоко підігрійте до кімнатної температури. Змішайте з дріжджами та цукром. Залиште в теплому місці на 10 хвилин для активації.
Борошно просійте через сито. Вмішайте в опару. Додайте також ванілін, сіль та олію. Замішуйте тісто, поки воно не стане щільним і не липким - на це піде приблизно 10 хвилин. Залиште на 1 годину в теплі, щоб воно піднялося в 2 рази.
Розімніть тісто руками і сформуйте приплюснуті пончики на дріжджах із діркою посередині. Розігрійте в сковорідці 400 мл олії та обсмажте вироби у фритюрі по 2-3 хвилини. Потім викладіть на паперові рушники, щоб увібрати зайвий жир. Після охолодження посипте десерт цукровою пудрою.
Якщо готуєте пампушки з начинкою, то зробіть один прокол збоку і начиніть вироби за допомогою кондитерського мішка або шприца.
Сир рекомендується брати домашній і жирний. Ці хрусткі ласощі смачні самі по собі, без начинки.
Інгредієнти:
У мисці збийте яйце з цукром, сіллю і ваніліном до однорідності. Додайте сир і ще раз перемішайте. Потім всипте просіяне через сито борошно і розпушіть. Замісіть густе й однорідне тісто, з якого скачайте кульки.
У сковороді всип'ятіть олію для фритюру й обсмажуйте пончики по 2 хвилини. Під час смаження кульки збільшаться в розмірах, тож залиште між ними вільний простір. Потім викладіть на папір, щоб прибрати зайвий жир.
Готові остиглі пампушки з сиру посипте цукровою пудрою та подавайте до столу.