Не виливайте кисле молоко - це прекрасна основа для випічки і тіста.
Молоко - унікальний продукт, який після скисання стає тільки кориснішим. Кисле молоко містить багато корисних бактерій і робить випічку ніжною і повітряної. Досвідчені господині знають, що цей продукт - ідеальна основа для пишного тіста.
Яйця і кисле молоко заздалегідь дістати з холодильника і нагріти до кімнатної температури. У велику миску влити молоко, всипати дріжджі і одну ложку цукру. Розмішати і залишити на 15 хвилин на сонці або біля включеної плити. Суміш повинна піднятися.
Додати до суміші борошно, сіль і решту цукру. Влити олію і вбити яйце. Перемішати тісто і залишити на 2 години. Воно повинно піднятися в 4 рази. На сковороді розігріти олію. На гарячу сковороду ложкою викласти оладки і смажити по 2 хвилини з кожного боку.
Щоб тісто вийшло вдалим, всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Борошно просіяти кілька разів. Додати до борошна цукор, сіль, дрібку соди.
Яйця розбити в окрему миску і злегка збити. До яєць додати молоко і половину масла. У борошні зробити поглиблення і влити яєчно-молочну суміш. Перемішати тісто до однорідності - воно повинно бути густим. Розбавити тісто водою і залишити на 15 хвилин.
Сковороду розігріти і змастити олією. Випекти млинці з двох сторін по 2-3 хвилини. Змащувати сковороду маслом, якщо млинці починають пригорати.
У кисле молоко додати соду, цукор, сіль та дріжджі. Поступово всипати борошно в тісто. Спершу замісити тісто ложкою, а потім руками. Наприкінці додати олію і ще раз замісити. Тісто залишити підходити на 30 хвилин. Обім'яти тісто та розділити на однакові частини. Після цього можна ліпити пиріжки.
Манку залити кислим молоком і залишити на 30 хвилин для набухання. В окремій мисці збити яйця з цукром. У яєчну суміш додати манку і м'яке вершкове масло. Перемішати суміш. Додати сіль і соду і ще раз замісити.
Борошно просіяти до решти інгредієнтів і замісити тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Тісто залишити на 30 хвилин. Потім розкачати тісто в тонкий пласт. Посипати тісто цукром і ще раз розкачати, щоб втиснути цукор в тісто. Вирізати печиво формочками. Викласти на деко з пергаментом і випікати 15-20 хвилин при 180°.