Сирна запіканка "Все по 3": дуже пишна, а рецепт легко запам'ятати

Ніжна і пишна запіканка виходить з першого разу.

Одним із найулюбленіших домашніх десертів українців вважається сирна запіканка. Ідея до геніального проста: всі інгредієнти змішуються і запікаються у формі. Виходить ніжна однорідна маса з сирним смаком і ванільним ароматом. Як правило, страву змітають до крихти в перший же день.

Ми розповімо, як готується особливо пишна сирна запіканка з манкою. Рецепт сподобається тим, хто не любить зважувати кожен продукт, оскільки кількість усіх інгредієнтів кратна трьом.

Запіканка сирна з манкою "Усього по 3"

Для страви беріть сир не менше 5-9% жирності. Не робіть десерт зі знежиреного продукту, інакше він вийде занадто сухим і тонким. Важливо, щоб усі складові були свіжими.

Запіканка з сиру готується з таких інгредієнтів:

  • 600 грамів сиру;
  • 3 курячих яйця;
  • 3 столові ложки сметани;
  • 3 столові ложки манки;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 3 столові ложки родзинок;
  • третя частина лимона;
  • щіпка ваніліну;
  • щіпка цукру.

Якщо для вас це занадто проста сирна запіканка - рецепт можна доповнити фруктами або зробити заливку зверху.

Родзинки залити окропом і залишити розм'якшуватися на 10 хвилин. У яєць розділити білки та жовтки. Останні змішати з сиром, сметаною, манкою, цукром, сіллю і ваніліном. Збити масу блендером до однорідності.

До сирної суміші додати родзинки. З лимона зняти цедру на найдрібнішій тертці і також всипати в тісто. Потім ретельно перемішати ложкою, щоб не було грудочок.

Увімкніть розігріватися духовку до 180°. Потім в окремій тарілці збийте білки блендером до стійкої піни. На це піде близько 5-7 хвилин. Крок можна пропустити, але тоді сирна запіканка з манкою не вийде такою пишною. Вмішайте білки в основну масу обережно і поступово, щоб не лопнули бульбашки повітря.

Форму для випічки вистелити пергаментом. Рівномірно розподіліть тісто. Сирна запіканка в духовці готується близько 40-50 хвилин при 180° в режимі "Верх+низ". Якщо хочете отримати духмяну скоринку, то за 10 хвилин до закінчення увімкніть конвекцію.

Готовність страви перевіряйте зубочисткою. Якщо після протикання вона залишилася сухою, то десерт готовий. Запіканка з кисломолочним сиром смачна як у гарячому вигляді, так і в охолодженому.

Вас також можуть зацікавити новини: