Чому може не вийти пісочне тісто і як правильно його робити - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Пісочне тісто використовується для приготування різної випічки. Пироги, печиво, тарталетки і різні коржики - все це можна легко зробити саме з пісочного тіста. Якщо у вас немає свого перевіреного рецепта і ви не знаєте, чому пісочне тісто виходить жорстким, УНІАН готовий поділитися головними кулінарними хитрощами.
Раніше ми пропонували простий рецепт дріжджового тіста.
Для того, щоб замісити чудове пісочне тісто, а потім з нього пекти улюблені солодощі, потрібно враховувати важливі моменти:
Також важливо розуміти, що пісочне тісто потрібно вимішувати руками, але недовго, інакше масло розтане, а це - проблема. Перед тим, як розкатувати тісто, його потрібно скатати в кулю, обмотати плівкою і залишити в холодильнику на 30 хвилин. Деякі кулінари кажуть, що тісто краще розгортати не каталкою, а руками - від центру до країв.
Вершкове масло розм'якшити при кімнатній температурі, борошно просіяти, перемішати його з цукровою пудрою і ванільним цукром. Додати розм'якшене масло в борошно, перетирати інгредієнти так, щоб в тісто потрапляло якомога більше повітря. Сформувати з тіста кулю, обмотати її харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 30 хвилин. По закінченні цього часу розтачати тісто і випікати з нього бажані солодощі.
Для тіста:
Для начинки:
Вишню (якщо заморожена) розморозити і подрібнити в блендері, змішати крохмаль і цукор, перекласти вишню в сковороду або сотейник, додати цукор, перемішати. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння і варити 1 хвилину, потім повністю остудити.
У миску просіяти борошно, додати розпушувач, цукор, сіль, ванільний цукор, потім перемішати віночком. Натерти на тертці холодне вершкове масло, руками розтерти все в дрібну крихту. Зробити поглиблення в цій крихті, туди влити сметану, вбити яйця і швидко замісити тісто. Розділити його на дві нерівні частини, обидві загорнути в плівку окремо. Меншу частину відправити в морозилку, більшу - в холодильник на 30 хвилин.
Більшу частину тіста розтачати на пергаменті в пласт, потім разом з папером перенести його на деко. Проколоти тісто в декількох місцях виделкою, потім викласти начинку. Зверху натерти менший шматок тіста. Випікати пиріг в духовці 30-40 хвилин при 190°C.