Оладки з кефіру вийдуть пишними і повітряними, якщо дотримуватися простих порад.
Оладки на кефірі - популярний варіант сніданку. Пишні, пористі й ароматні вироби ідеально поєднуються з варенням. Навіть якщо просто присипати їх цукровою пудрою - задоволення гарантоване.
Ми публікуємо детальну інструкцію з приготування страви. За цим рецептом навіть у новачків виходять оладки на кефірі пишні, як пух. А також відповімо на часте запитання кулінарів: "Чому в мене не виходять пишні оладки".
Перед тим, як приготувати оладки, запам'ятайте кілька важливих правил.
Дотримуйтеся цих рекомендацій, і тісто гарантовано не опаде.
Інгредієнти:
Кефір і яйце заздалегідь дістаньте з холодильника. Збийте вінчиком яйце з кефіром, цукром і сіллю. Кефір злегка підігрійте в мікрохвильовці - він має розділитися на білу рідину і прозору сироватку. Влийте теплий напій у яєчну суміш. Потім невеликими порціями всипайте просіяне борошно і перемішуйте до однорідності. У готове тісто швидко додайте соду.
Залиште суміш постояти 10-15 хвилин, щоб на поверхні з'явилися бульбашки. На добре розігріту пательню з олією викладіть ложкою оладки та смажте по 4-5 хвилин з кожного боку. Готові вироби викладіть на серветку, щоб увібрався зайвий жир. Подавайте пишні оладки на кефірі зі сметаною, медом, варенням, згущеним молоком.