Дріжджове тісто на пиріжки може бути ще пишніше, якщо додати бюджетний інгредієнт.
Мало хто знає про цю хитрість, але оцет в тісто додавати можна і потрібно - якщо правильно дотримати пропорції, то тісто вийде легким, повітряним і пишним. Швидше записуйте перевірений рецепт - по ньому пиріжки в духовці будуть неймовірно смачними. Начинку можна використовувати будь-яку!
Інгредієнти:
Записуйте, як робиться дріжджове тісто на пиріжки в духовці
Дві склянки теплого молока (450 мл) вилити в миску. Всипати дріжджі, перемішати віночком до повного розчинення. Додати сіль, цукор, рослинну олію, 2 яйця, розпушувач, збити інгредієнти віночком 3-5 хвилин. Всипати борошно, рукою вмішати її в яєчно-молочну масу до однорідної консистенції. Додати вершкове масло і оцет, ще раз зробити заміс рукою, замішуючи тісто від країв до середини. Готовий шматок тіста повинен вийти м'яким і еластичним. Залишити його в ємності, накрити харчовою плівкою на 40 хвилин.
Прибрати плівку, замісити тісто, що піднялося, знову від країв до центру. Дістати тісто з ємності, викласти на стіл. Відщипнути кілька шматочків-кульок, викласти їх на деко, змащене олією. Накрити плівкою і залишити на 30 хвилин. Після цього змастити збитим жовтком з молоком, посипати кунжутом. Випікати при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.