Пишні пиріжки з солодкою начинкою за цим рецептом будуть вдалими.
Немає кращої випічки влітку, ніж пиріжки з вишнею, яблуками та абрикосами. Пишне тісто із сезонною начинкою - ідеальна закуска до чаю. Якщо ви побоюєтеся працювати з борошняними виробами, то спробуйте наш рецепт. Це тісто на пиріжки в духовці готується напрочуд швидко і без заморочок. Вони дуже вдалі й виходять із першого разу - за ним готували наші мами та бабусі.
Цей спосіб приготування зручний тим, що вироби можна ліпити відразу після замішування. Не потрібно чекати, поки тісто підніметься. Слідкуйте за свіжістю дріжджів - бажано купувати їх у день готування.
Ось що знадобиться для приготування:
Борошно бажано кілька разів просіяти для пишності випічки. Теплу воду змішайте з цукром, сіллю, олією та дріжджами. Додайте кілька ложок борошна і перемішайте. Влийте окріп. Поступово всипте в масу решту борошна і замішуйте тісто ложкою (поки не охолоне), а потім вручну.
Потім підготуйте начинку. Якщо це вишні, то посипте їх невеликою кількістю цукру і додайте трохи крохмалю (чайну ложку на 100 г ягід). Одразу ліпіть пироги, поки начинка не пустила сік. Абрикоси наріжете половинками та підсолодіть. Якщо робите пиріжки з яблуками, натріть фрукти на тертці, додайте цукор і, за бажанням, корицю та кардамон.
Вироби можна смажити на сковорідці з гарячою олією по кілька хвилин з кожного боку. А пиріжки в духовці готуються 25-30 хвилин при 200°.
Такі вироби гарні на смак у смаженому вигляді. Вони вміщують багато начинки і виходять еластичними.
Список інгредієнтів:
У великій ємності змішайте борошно, цукор, соду і сіль, а також яйце. Вмішайте підігрітий кефір, додайте соду і замішуйте однорідне тісто на пиріжки протягом п'яти хвилин, поки воно не стане однорідним. Потім розділіть на однакові частини та розкачайте.
Викладіть наповнювач і защипніть вироби. На дуже гарячій пательні з великою кількістю олії смажте пиріжки на кефірі спочатку швом донизу, а потім зі зворотного боку.