Ця лінива піца має лише один недолік - з'їдають її швидше, ніж вона готується.
Якщо немає духовки, ви не любите возитися з тістом або готувати в принципі, або ж просто не вистачає часу - виручить лінива піца. Приготуйте її разом з дітьми - вони будуть в захваті й від процесу, і від шалено смачної страви.
Лінива піца на сковороді на кефірі готується близько 20 хвилин - це разом із замісом тіста.
Інгредієнти:
Збийте яйця з сіллю, влийте кефір. Додайте борошно і перемішайте - повинна вийти консистенція густої сметани. Наріжте ковбасу, огірки і оливки, натріть сир. Розігрійте сковороду, змащену олією, вилийте тісто, розрівняйте. Накрийте кришкою і готуйте на невеликому вогні кілька хвилин. Потім змастіть кетчупом або соусом, викладіть начинку, накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин.
Ця лінива піца в духовці готується без тіста - потрібен тільки лаваш і начинка за смаком.
Інгредієнти:
Наріжте скибочками ковбасу, помідори, сир. Порубайте зелень. Складіть кожен лист лаваша вчетверо, а потім розгорніть і змастіть томатним соусом. Покладіть на одну четверту частину заготовки сир, на другу - ковбасу, на третю - сир, на четверту - помідори. Посипте зверху зеленню. Зробіть на заготовках по одній з ліній згину знизу надріз до центру. Тепер загорніть лаваш таким чином: нижній правий квадрат покладіть на верхній, потім загніть цей квадрат на лівий верхній, а після на нижній. Запечіть в духовці при 180°С 15 хвилин.
Ситна піца виходить зі звичайного батона. Начинку можна взяти на свій смак, у нас - фарш і помідори.
Інгредієнти:
Наріжте батон. Подрібніть цибулю і разом з фаршем обсмажте. Наріжте тонкими слайсами помідор, подрібніть зелень, натріть сир. Викладіть на сковороду, змащену олією, скибочки батона, простір між ними також заповніть невеликими шматочками. Підсушіть, а потім залийте їх зверху збитими яйцями з молоком. Посоліть, викладіть зверху фарш з цибулею, помідори, базилік, сир. Накрийте кришкою, на невеликому вогні готуйте 10 хвилин.
Раніше ми розповідали, як готується домашня піца - рецепт справжньої італійської страви.