УНІАН назвав один дешевий секретний інгредієнт, який зробить булочки повітряними як пух.
Домашні пишні булочки - ідеальні ласощі до чаю. Неможливо встояти перед такою здобою, навіть якщо ви не солодкоїжка. Всього один дешевий інгредієнт робить тісто неймовірно повітряним, немов пух. Цей секретний інгредієнт-оцет. Завдяки йому здоба виходить дуже пишною і довго не черствіє.
У тепле молоко додати дріжджі, цукор, сіль, ванілін, олію і яйця. Добре перемішати і залишити суміш на 5 хвилин. Всипати борошно з розпушувачем і злегка вимісити тісто виделкою. Потім додати родзинки, оцет і м'яке вершкове масло. Домісити тісто до готовності руками.
Накрити тісто плівкою і залишити на 1-1,5 години. За цей час тісто має піднятися у два рази. Ще раз вимісити тісто руками і розділити на однакові кульки. Накрити кульки плівкою і залишити на 15 хвилин. Перекласти на деко з пергаментним папером.
Змастити булочки зверху і з боків збитим яйцем. За бажанням посипати кунжутом, корицею, цукатами або горіхами. Випікати булочки 25 хвилин при 180 градусах. Булочки виходять дуже м'якими і довго не черствіють.