Ідеальний рецепт млинчиків має багато нюансів, без дотримання яких можна зіпсувати блюдо.
Зовсім скоро настане Масляна 2022 - весняне свято, традиційною стравою якого є млинці. Тонкі млинці - дуже вибагливе блюдо, яке легко зіпсувати. Навіть у досвідчених кулінарів млинці підгорають, тверднуть, прожарюються нерівномірно і рвуться.
УНІАН розібрав найчастіші кулінарні помилки в приготуванні млинців, через які страву доводиться викидати.
Кулінарам, які рідко готують млинці, важко на око "намацати" правильну консистенцію тіста. Щоб тісто не було занадто рідким або густим, беріть борошно і рідину в співвідношенні 2:3. Наприклад, на 2 склянки борошна наливайте 3 склянки молока. Не забудьте також вбити яйця (1 яйце на 500 г тіста), щіпку борошна і пару ложок олії.
Млинці зберігають еластичність тільки в теплому вигляді, а в холодному стають твердими і покриваються тріщинами. Таке може трапитися якщо в тісті немає ніякої кислоти. Спробуйте влити в тісто трохи кефіру або кислого молока - тоді вироби будуть ніжними і ажурними.
Нерідко перевернути млинець абсолютно не виходить - він рветься при будь-якому дотику і перетворюється в кашу. У проблеми може бути дві причини: ви поклали занадто мало яєць, або тісто не встигло настоятися. Спробуйте вбити яйце в тісто і залишити його на 20 хвилин.
Краї млинців підсихають і починають кришитися, якщо залишити їх на відкритому повітрі. Вирішити проблему легко: накривайте стопку млинчиків широкою кришкою або тарілкою. Тоді вони будуть рівномірно м'якими.
Млинці можуть пропектися нерівномірно якщо вилити їх на недостатньо гарячу сковорідку або занадто рано перевернути. Також в млинцях можуть зустрічатися грудочки сирого тіста, якщо не просіяти борошно.
Збити яйця з водою і кефіром до однорідності. Всипати сіль і цукор, розмішати. Невеликими порціями просіяти борошно і ретельно перемішати. Дати тісту настоятися 15 хвилин. Влити олію. Сковороду добре розігріти і посмажити млинці з двох сторін. Скласти млинці на тарілку і обов'язково накрити зверху.