Як обсмажувати деруни і з чим можна їх приготувати, якщо у вас мінімум продуктів - дізнайтеся на УНІАН.
Війна завжди супроводжується дефіцитом продуктів і відсутністю комфортних умов для приготування їжі. Проте, існують страви, для яких не потрібні особливі кулінарні навички або кухонне начиння. УНІАН зібрав кращі рецепти дерунів з начинкою і без неї.
Картоплю очистити, натерти на крупній тертці, викласти на сито (друшляк) і віджати сік. Додати яйця, сіль і перець, перемішати. Смажити деруни з кожного боку по 5-7 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Картоплю очистити, вимити, разом з цибулею натерти на дрібній тертці. Перемішати, додати сіль. Викласти картопляну масу на сито, розташоване над мискою. У такому положенні залишити на 5-10 хвилин, почекати, поки стече рідина.
Сковороду розігріти, додати рослинне масло, столовою ложкою викласти картопляні коржі. Смажити на середньому вогні 5-7 хвилин з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.
Моркву очистити, промити, натерти на крупній тертці. Лук очистити, дрібно нарізати. Овочі обсмажити на сковороді до готовності. Картоплю вимити, натерти на тертці, змішати з обсмаженими цибулею і морквою. Додати борошно, сіль і спеції, перемішати.
Поставити сковороду на вогонь, влити рослинне масло, ложкою викладати картопляні коржі і обсмажувати з кожного боку по 5-7 хвилин до утворення рум'яної скоринки.