Розповідаємо покроково, як у домашніх умовах приготувати напрочуд смачний і ароматний десерт.
У світі існує безліч смачних десертів, а їхнє приготування може стати справжньою медитацією. Гарним варіантом, щоб себе побалувати, є торт кавовий від Мері Беррі. Ті, хто його куштував, назвали його незвичайним і приголомшливим за смачну начинку.
Зокрема, для нього готується праліне з фундуком. Виявилося, це не так вже й складно, якщо є перевірений рецепт. Це може бути десерт для особливого випадку або просто спосіб себе побалувати в холодні осінні дні.
Щоб зробити цей неймовірно смачний і незвичайний десерт, не потрібно купувати дорогі та незвичайні продукти. Усі вони давно знайомі українцям. Для приготування беремо:
Додатково для приготування крему потрібно буде взяти кілька інгредієнтів. Серед них:
Щоб зробити торт шоколадно-кавовий, спочатку нагріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо маслом дві круглі форми (діаметр 20 см) і вистилаємо їх пергаментом.
Розчиняємо кавові гранули в гарячій воді та розмішуємо до однорідності. У велику миску розбиваємо яйця, всипаємо цукрову пудру, борошно, розпушувач і кавову суміш. Збиваємо все вінчиком.
Випікаємо 30 хвилин, трохи охолоджуємо, виймаємо з форм і залишаємо остигати на решітці.
Для праліне в каструлю вливаємо чотири столові ложки води і додаємо цукор. Готуємо на повільному вогні та помішуємо. Має вийти сироп. Потім збільшуємо вогонь і гріємо, поки суміш не стане блідо-золотистою. Всипаємо в неї фундук, перемішуємо і виливаємо все на деко, застелене пергаментом. Коли суміш охолоне її можна буде поламати або нарізати на дрібні шматочки.
Для крему розчиняємо каву в гарячій воді та розмішуємо до однорідної маси. У мисці вбиваємо вершкове масло, поступово додаючи кавову суміш і цукор, доки не вийде легка і повітряна маси.
Тепер перейдемо до того, як прикрасити кавовий торт. Кладемо нижній корж і змащуємо його частиною крему. Накриваємо зверху другим коржем і наносимо крем, що залишився. Зверху прикрашаємо праліне. За бажанням трохи можна покласти всередину як начинку.