Медовик на сковороді готується дуже просто і виходить у всіх.
Медовик на сковороді готується дуже просто і зовсім швидко, якщо не враховувати час на охолодження коржів. Такий торт вийде з першого разу навіть у тих кулінарів, які ніколи не займалися випічкою. УНІАН публікує найвдаліший рецепт лінивого медовика зі сметанним кремом і приготованими на сковороді коржами.
Інгредієнти для тіста:
Для крему:
Вершкове масло для тіста нарізати кубиками, змішати в вогнетривкій мисці з медом і цукром. Поставити миску над парою і на паровій бані нагріти суміш, поки масло і цукор повністю на розтануть. Кип'ятити суміш не потрібно.
Прибрати миску з вогню і додати в суміш соду. Залишити на 5 хвилин - на суміші має з'явитися піна. Ввести в суміш яйця по одному і розмішати вінчиком. Потім додати в тісто сметану і знову розмішати.
В кінці додати просіяне борошно і замісити ложкою м'яке однорідне тісто. Поставити миску з тістом в холодильник на пару годин або на ніч. У холодильнику тісто має затвердіти.
Для крему сметану (бажано жирну) збити вінчиком з цукром і ваніллю. Якщо крем вийшов дуже рідким, то в нього можна додати трохи загусника для сметани.
Тісто розкачати в ковбаску і розділити на 6-8 однакових частин. Кожну частину тіста розкачати в тонке коло, яке підходить за розміром для сковороди. Кожен корж викласти на гарячу сковороду і пекти по 2-3 хвилини з кожного боку.
Готові коржі обрізати до однакового розміру - для цього можна обрізати їх по контуру тарілки. Обрізки від коржів обсмажити на сковороді 3-4 хвилини і остудити. Подрібнити обрізки в крихту ножем або блендером. Всі коржі для медовика змастити сметанним кремом, а потім посипати торт зверху і збоку крихтою.