Розповідаємо, як готувати торт "Пташине молоко" - рецепт наших бабусь.
У Радянському Союзі торт "Пташине молоко" з манкою був дуже популярний - готувати його нескладно, а неймовірним смаком може насолоджуватися вся сім'я. Зараз таке частування можна купити і в магазині, але навіщо, якщо є шанс повторити кращий рецепт?
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для крему:
Інгредієнти для глазурі:
Для того щоб спекти справжнісіньке радянське "Пташине молоко" - торт потрібно почати правильно готувати - почніть з тіста. Спочатку дістаньте масло з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Потім перекладіть його в підходящу ємність, додайте цукор і збийте міксером до пишності. Не припиняючи збивати, додавайте по одному яйцю.
Збивайте до тих пір, поки маса не стане гладкою і однорідною. Окремо змішайте борошно з какао і просійте цю суміш в яєчну масу. Знову перемішайте - тісто на найсмачніший торт "Пташине молоко" має бути однорідним. Форму для випічки змастіть рослинною олією, вилийте тісто, розрівняйте. Випікайте при 180-200 градусах 20-30 хвилин, потім остудіть корж.
Далі почніть робити крем на торт "Пташине молоко" по-домашньому. Закип'ятіть молоко, тонкою цівкою всипте в нього манку, постійно помішуючи. Варіть 5 хвилин, а потім остудіть кашу. Вимийте лимони з содою, зніміть з них цедру і вичавіть сік, який потім потрібно вилити в манну кашу. В окрему миску покладіть м'яке вершкове масло, цукрову пудру і лимонну цедру. Збийте міксером, а потім потроху додавайте манку, не припиняючи збивати.
Для глазурі виберіть ще одну ємність, покладіть туди цукор, какао і сметану. Перемішайте ретельно, а потім проваріть на невеликому вогні, щоб цукор розчинився. Зніміть з вогню, додайте шматочок масла, знову перемішайте.
Зберіть торт - на корж вилийте крем, розрівняйте лопаткою, а поверх крему розмістіть шоколадну глазур. Вуаля - торт "Пташине молоко" радянський (рецепт з манкою) готовий. Тепер його потрібно прибрати в холодильник на 8 годин, а потім подавати до столу.