Повітряний торт Три шоколади не найпростіший у приготуванні, але результат того вартий.
Повітряний мусовий торт Три шоколади продається в більшості кондитерських. Десерт точно сподобається всім ласунам, особливо "шоколадоголікам". Готується він із чотирьох шарів - бісквіта і желе темного, молочного і білого шоколаду. За бажанням нижній бісквітний шар можна пропустити, а сам десерт подати в прозорій склянці. Наш рецепт чудового десерту приурочений на Міжнародний день торта 20 липня.
Інгредієнти для бісквіта:
Інгредієнти для темного мусу:
Інгредієнти для молочного бісквіта:
Інгредієнти для білого бісквіта:
Також вам знадобиться кругла форма з роз'ємними стінками діаметром 20 см і ацетатна плівка.
Для приготування бісквіта змішайте сухі інгредієнти - борошно, розпушувач, какао. Просійте суміш через сито.
Молоко в каструлі змішайте з маслом і шоколадом. Нагрійте до розчинення шоколаду, але не кип'ятіть. Остудіть молочну суміш до кімнатної температури.
Яйця збийте з цукром до пишної піни. Влийте молочно-масляну та борошняну суміші. Перемішайте до однорідності. Вилийте тісто у форму для випічки та печіть 20-25 хвилин за 180°. У процесі випікання не відкривайте дверцята духовки. З готового коржа зріжте верхівку, щоб його висота становила приблизно 1,5 см.
Викладіть бісквітний корж у форму для торта і поставте в холодильник.
Для приготування мусу трьох видів візьміть сумарно 750 мл жирних вершків прямо з холодильника. Збийте їх міксером до напівзбитого стану, щоб вони загусли. Сховайте вершки в холодильник.
Шоколадні муси готуються однаково - різниться лише вид шоколаду та кількість желатину. Готуються вони по черзі після застигання попереднього шару.
Кожну порцію желатину замочіть у 30 г дуже холодної води. Жовтки розітріть із цукром і влийте в молоко. Поставте на плиту і нагрівайте до консистенції згущеного молока, але не кип'ятіть. Якщо є кулінарний градусник, то грійте суміш до 80° і зніміть з вогню.
У молочно-жовткову суміш додайте шматочки шоколаду - гіркого, молочного та білого відповідно. Потім вмішайте набряклий желатин, перемішайте масу до однорідності й остудіть до кімнатної температури. Вмішайте в кожен крем по 250 г охолоджених вершків.
На шоколадний бісквіт вилийте спочатку мус гіркого шоколаду і поставте в холодильник на 2 години. Потім приготуйте і викладіть у форму молочний мус і також залиште застигати. Останнім приготуйте та остудіть шар білого шоколаду.
Готовий десерт Три шоколади залиште в холодильнику на ніч. Акуратно дістаньте з форми та прикрасьте на свій смак розтопленим шоколадом, ягодами або фруктами.