Дуже смачне мармурове печиво як у кондитерських готується напрочуд просто.
Ніжне і красиве мармурове печиво продається в багатьох кондитерських, проте легко готується в домашніх умовах. Ці ласощі гарантовано сподобаються всім любителям солодкого. Свою назву вони отримали за незвичайний зовнішній вигляд - білу посипку з глибокими тріщинками, схожими на мармур.
Інгредієнти:
Яйця збийте з цукром до появи піни. Масло розтопіть у мікрохвильовці або на водяній бані, влийте в яєчну суміш. Окремо змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач для тіста і какао.
Поступово всипте суху суміш у рідку. Перемішайте тісто міксером або вінчиком до однорідності - у ньому не має бути грудочок. За бажанням додайте апельсинову цедру. Ємність із тістом накрийте плівкою і поставте в холодильник на 3 години, щоб воно затверділо.
Потім увімкніть духовку розігріватися до 200°. Скачайте кульки з тіста і повністю обваляйте в цукровій пудрі. Викладіть на деко з пергаментом. Запікайте шоколадне мармурове печиво приблизно 10 хвилин, поки на поверхні не з'являться тріщинки.
Інгредієнти:
З двох лимонів зніміть цедру і дрібно порубайте. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовці. Збийте яйця з цукром, розтопленим маслом і цедрою. Видавіть 2 столові ложки лимонного соку і також додайте в суміш.
Борошно змішайте з розпушувачем і поступово всипте до рідкої основи. Перемішайте тісто до однорідності, щоб не було грудочок. Загорніть у плівку і приберіть у холодильник мінімум на годину.
Мокрими руками з тіста зробіть однакові кульки. Якщо готуєте мармурове печиво з начинкою, то в кожну кульку покладіть наповнювач. Обваляйте вироби в цукровій пудрі та викладіть на деко з пергаментом. Запікайте 15-20 хвилин за 200°.