Сирне печиво дуже просто готується і швидко з'їдається.
Печиво з сиром - дуже смачні ласощі до чаю і вина, або ситний перекус в школу дитині. Це хрустке солонувате печиво з ніжним сирним присмаком полюбиться абсолютно кожному, хто його спробує. УНІАН публікує два простих рецепти сирного печива: з твердим і з плавленим сиром.
Плавлений сир перед приготуванням покладіть на 1 годину в морозилку. Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовці. З'єднайте всі сухі компоненти: борошно, сіль, цукор, сушені трави, розпушувач і кунжут. Сир дістаньте з морозильної камери і натріть на дрібній тертці. Додайте сир до сухих компонентів і перемішайте до однорідності.
Вбийте яйце в суміш і влийте розтоплене масло. Ретельно перемішайте тісто і при необхідності досипьте борошно. Сформуйте кулю з тіста і тонко розкатайте качалкою. Викладіть розкатане тісто на 90 хвилин в холодильник або на 30 хвилин в морозилку, щоб воно затверділо.
Потім виріжте з пласта тіста печиво. Викладіть на деко з пергаментом і змастіть молоком зверху. Випікайте 15 хвилин при 180°. Подавайте печиво, коли воно трохи охолоне.
Просіяти борошно в глибоку миску і зробити поглиблення посередині. У центр викласти нарізане кубиками масло кімнатної температури і дрібку солі. Перемішати руками до отримання великих пластівців. Додати в тісто два яйця, тертий сир і дрібку перцю. Замісити тісто руками до однорідності і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Розігріти духовку до 180°. Вистелити деко пергаментом. Розкатати тісто в тонкий прямокутник. Вирізати печиво будь-якої форми і проколоти зубочисткою в декількох місцях. Змастити печиво збитим яйцем і присипати сіллю. Випікати сирне печиво 20 хвилин.