Підійде білковий крем для торта, капкейків та інших десертів.
Заварний білковий крем є одним із класичних варіантів, які чудово підійдуть для прикрашання десертів. Він вирізняється розкішним, ніжним смаком і дуже стабільний, якщо його правильно приготувати. Ще одна його перевага - це прості інгредієнти, які є у кожного вдома.
Найпростіше готувати білковий крем без варіння сиропу, оскільки не у всіх вдома є кухонний термометр. Завдяки своїй швидкості приготування, його можна розглядати як альтернативу масляним і класичним заварним кремам.
Перейдемо до того, як зробити білковий крем.
Щоб приготувати білковий заварний крем, нам знадобляться:
Білки необхідно акуратно відокремити, щоб там не було жодної краплі жовтка. Використовувати потрібно сухий посуд. Білок трохи збити для розтягування білкових ниток. Потім всипаємо решту інгредієнтів і продовжуємо працювати міксером ще близько хвилини.
Нашу ємність потрібно поставити на водяну баню. Будьте уважними, оскільки посуд у жодному разі не повинен діставати до води. Продовжуємо збивати, підігріваючи, поки не вийдуть стійкі піки - це коли білкова маса тримає форму і не розтікається.
Прибираємо ємність із водяної бані та збиваємо далі. Білки мають охолонути, але не розгубити форму. Загалом збивати білки потрібно близько 8-15 хв. На цьому етапі білковий крем для прикрашання торта готовий.
Варто пам'ятати, що крем білковий легко обвітрюється на відкритому повітрі - він може вкритися легкою скоринкою, хоча всередині залишатиметься таким самим повітряним і ніжним.
Зберігати вироби, які прикрасили таким кремом, потрібно в холодильнику до трьох діб.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати заварний крем за рецептом Євгена Клопотенка.