Що робити, якщо заварний крем не загусне, і як вибрати найвдаліший рецепт - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Заварний крем використовується багатьма господинями для прикраси десертів, також його можна додавати в якості начинки. Досвідчені господині розповідають секрет - якщо заварний крем не загусне, значить, ви додали мало борошна або крохмалю. Поставте ємність з кремом на повільний вогонь, досипьте потрібний інгредієнт і помішуйте до готовності крему.
У каструлю викласти борошно, цукор, ваніль і яйця, віночком збити до однорідного стану. Тонкою цівкою вливаючи молоко, помішувати суміш. Потім поставити каструлю на повільний вогонь і варити крем, збиваючи вінчиком. Коли крем загусне, прибрати його з вогню. В кінці додати розм'якшене масло і знову перемішати суміш віночком. Залишити остигати при кімнатній температурі.
У каструлю висипати цукор і влити воду, варити на сильному вогні, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. В окремій ємності збити білки в густу піну, додати сіль, ваніль і ще трохи збити. Коли закипить цукровий сироп, зробити вогонь мінімальним і всипати лимонну кислоту, швидко перемішавши крем. Збиваючи білкову масу міксером, влити в неї сироп тонкою цівкою. Збивати крем 7-10 хвилин до тих пір, поки він не стане ідеально-білим і густим.
У каструлі змішати половину від вказаної кількості молока, цукор і борошно. Молоко, що залишилося, закип'ятити і влити в підготовлену суміш, збиваючи її віночком. Поставити каструлю на середній вогонь, помішувати, поки вона не загусне. Додати масло і не припиняти збивати крем. Зняти з плити, додати ваніль і перемішати. Остудити крем при кімнатній температурі.
Збити міксером цукор і яйця, додати ванілін, борошно, потім ретельно перемішати. Влити молоко і збити масу віночком або міксером. Поставити каструлю з кремом на середній вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Зробити вогонь мінімальним і варити крем ще 2-3 хвилини до загустіння. Остудити при кімнатній температурі.