З таких простих інгредієнтів як цукор, яйця і молоко можна створити справжній шедевр.
Насправді всіма улюблені еклери - цілком нехитре тістечко. І воно точно не було б таким популярним, якби солодка і ніжна начинка, яка і надає десерту родзинку. Як приготувати той самий заварний крем для еклерів, від якого неможливо відірватися - розповість УНІАН.
Класичний заварний крем для еклерів готується з простих продуктів, які точно є у вас вдома, але для його приготування потрібно трохи вправності. Спростити завдання і зробити так, щоб крем точно вийшов як треба, допоможе пара секретних інгредієнтів.
Інгредієнт:
Жовтки і ціле яйце змішайте з половиною цукру і борошном, збийте до більш-менш однорідної маси віночком і залиште. В цей час влийте все молоко і половину цукру в каструлю (краще обирати з товстим дном) і прогрійте на середньому вогні. Коли над рідиною з'явиться пара, зніміть з вогню.
Половину теплого молока додайте в яєчну суміш. Другу половину молока прогрійте знову і після - додавайте невеликими порціями в заготовку для крему. Не забувайте ретельно перемішувати крем, щоб яйця не згорнулися.
Заварний крем для еклерів з маслом стає більш смачним і оксамитовим, тож пропускати цей інгредієнт не радимо. Коли суміш в мисці почне помітно густіти, перемістіть її в іншу тару і додайте масло. Далі - накривайте плівкою і відправляйте остигати (спершу при кімнатній температурі, після, за необхідності, в холодильник). Зверніть увагу, що в процесі охолодження крем стане ще більш густим.
Інгредієнт:
Заварний крем для еклерів за ГОСТом готується без крохмалю, але в ситуації, коли страшно, що він вийде занадто рідкий, і часу готувати заново в разі невдачі немає, рецепт з таким загусником ідеально підійде.
Для приготування нагрійте молоко до кипіння і зніміть з вогню. В цей час окремо змішайте цукор, жовтки, крохмаль, ваніль і сіль, збийте до однорідності. Половину гарячого молока додайте в яєчну суміш (обов'язково - активно збиваючи вінчиком). Після додайте гаряче молоко, що залишилося. Отриману масу відправте на плиту і проваріть на середньому вогні, поки не загусне (це займе 3-6 хвилин). Далі за звичною схемою - в іншу тару, під плівку і остигати.
Інгредієнт:
Така хитрість, як використання згущеного молока замість цукру і масла, позбавить вас від переживань про те, чи не буде крем неприємно похрускувати на зубах. До слова, відмінно підійде і домашнє згущене молоко-рецепт цього смаколика ми вже розповідали раніше.
Для приготування крему змішайте в каструлі згущене молоко і звичайне молоко, підігрійте (до моменту, коли почне кипіти) і після - зніміть з вогню.
У мисці з'єднайте яйця і всі інгредієнти, що залишилися. Гаряче частину молока, безперервно збиваючи, додайте до яєць. Поступово додайте рідину, що залишилася, і поверніть на плиту. Варіть крем на середньому вогні, постійно помішуючи, близько 5 хвилин - до густої консистенції. Готовий крем відправляйте "відпочивати" при кімнатній температурі.