Ніжний густий напій з вершковим смаком сподобається і дорослим, і дітям.
Ніжний і солодкий молочний кисіль – це щось середнє між рідиною і кашею. Така страва подобається багатьом дітям, які не люблять інші молочні продукти. А дорослі люди з посмішкою згадують той кисіль, який робила бабуся.
Приготувати домашній кисіль можна за допомогою борошна або крохмалю. Десерт можна зробити рідким або густим на свій смак. Доповнити смак киселю можна за допомогою ягід, варення, горіхів, меду, шоколаду або печива.
Крохмаль висипати в миску. Тонкою цівкою влити в крохмаль половину молока і розмішати, щоб не було грудочок. Решту молока влити в каструлю і поставити на вогонь. Додати ванільний цукор і довести до кипіння. Зменшити вогонь і влити розведений в молоці крохмаль. Варити кисіль 3 хвилини, постійно помішуючи.
Готовий кисіль за бажанням їсти гарячим або остудити. Посипати тертим шоколадом перед подачею.
Читайте такожЗбитий кекс в чашці: як приготувати неймовірні ласощі за 5 хвилин
200 г молока змішати з яйцем і борошном до однорідності. Решту молока влити в каструлю, додати цукор і сіль і поставити на вогонь. Після закипання в молоко влити яєчну суміш, розмішати. Варити на маленькому вогні 3 хвилини. Додати ваніль. За бажанням покласти в кисіль шматочок вершкового масла.
Читайте також інші рецепти: