Ніжні пишні бельгійські вафлі готуються за допомогою електровафельниці.
Ніжні золотисті пишні вафлі - дуже популярна у світі страва, яка має безліч варіацій в різних країнах. Найбільш популярними є бельгійські вафлі, які мають хрустку скоринку і ніжну серединку і візерунок з глибоких квадратів. Для їх приготування потрібен недорогий прилад - електровафельниця, в якій тісто запікається за кілька хвилин. Бельгійські вафлі можна подати з фруктами і морозивом, полити солодким сиропом або кремом, а також приготувати солоні вафлі з овочами, м'ясом або яєчнею.
Яйця розділити на жовтки і білки. Білки прибрати в холодильник, а до жовтків додати цукор і перемішати. Додати ванільний цукор і розм'якшене вершкове масло, влити тепле молоко і добре перемішати. Покласти в тісто розпушувач і додати просіяне борошно, замісити тісто. В охолоджені білки додати дрібку солі і збити до міцної піни.
Білки акуратно вмішати в тісто. Добре розігріти вафельницю і влити тісто, розподілити по всій поверхні вафельниці. Випікати з кожного боку по 2-7 хвилин (залежить від моделі вафельниці). Подавати з варенням, медом або фруктами.
Яблуко очистити від шкірки і видалити насіння. Банан і яблуко взбити в пюре блендером, влити молоко і вбити яйця. Вівсяні пластівці подрібнити в борошно за допомогою кавомолки або блендера, всипати в тісто, додати сіль, мед і соду. Тісто ретельно перемішати і вилити на добре розігріту вафельницю. Випікати по 3 хвилини з кожного боку.
Для тіста:
Для подачі:
У великій мисці перемішати борошно, крохмаль, розпушувач, харчову соду і сіль. В іншій мисці збити міксером кефір, молоко, рослинну олію і жовтки з сіллю. З'єднати дві суміші і знову збити міксером. Влити тісто в розігріту вафельницю і випікати згідно з інструкцією з двох сторін.
Сьомгу і авокадо нарізати скибочками, приготувати яєчню. На гарячу вафлю викласти рибу, авокадо і яєчню, прикрасити руколою або базиліком.
Читайте також інші рецепти: